A. Bilotaitė: tikslas – kuo greičiau iškelti migrantus iš pasienio užkardų | Diena.lt

A. BILOTAITĖ: TIKSLAS – KUO GREIČIAU IŠKELTI MIGRANTUS IŠ PASIENIO UŽKARDŲ

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį vyksta į pietų Lietuvos pasienio užkardas įvertinti migrantų gyvenimo sąlygų, taip pat pasikalbėti su pasieniečiais apie jų darbo sąlygas.

Pietų Lietuvos pasienio užkardose ketvirtadienį apsilankiusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad šiuo metu tikslas – kuo greičiau iškelti migrantus iš pasienio užkardų, kad kuo daugiau pasieniečių galėtų vykdyti tiesiogines savo funkcijas.

„Tie žmonės yra apgyvendinti užkardose, tai reiškia, kad mūsų pasienio darbuotojai šiandien turi rūpintis tų žmonių saugumu, tam tikra prasme, turi atlikti apgyvendinimo paslaugas – visi puikiai suprantame, kad tai nėra pasieniečių darbas“, – žurnalistams Druskininkų pasienio užkardoje sakė ministrė.

Mūsų tikslas kaip galima greičiau neteisėtus migrantus iškeldinti iš užkardų, kad jos būtų atlaisvintos ir pareigūnai galėtų dirbti savo darbą.

„Mūsų tikslas kaip galima greičiau neteisėtus migrantus iškeldinti iš užkardų, kad jos būtų atlaisvintos ir pareigūnai galėtų dirbti savo darbą, kadangi pareigūnų pagrindinis darbas yra saugoti sieną“, – pridūrė ji.

Migrantus planuojama iškelti į Viešojo saugumo tarnybos Rūdninkų poligoną Šalčininkų rajone, tačiau tikslaus laiko ministrė neatskleidė.

„Tikrai dabar nebekomentuosiu konkrečių datų, laiko, kitų detalių, kadangi mes matome, kad visa šita informacija gali būti nukreipta prieš mus ir gali trukdyti mums vykdyti savo darbus, bet ten yra planuojama apgyvendinti žmones, ten yra tinkamos sąlygos, vyko pokalbiai su bendruomene, su vietos valdžios atstovais ir mes tikimės, kad tas procesas bus sklandus“, – teigė ministrė.

Ji taip pat sakė, kad artimiausiu metu turėtų būti pradėti statyti moduliniai nameliai pasieniečių mokyklos teritorijoje Medininkuose.

„Ten pirmiausia orientuosime į pažeidžiamiausias grupes (...) Tarp neteisėtų migrantų yra ne tik jauni vyrai, kurie tikrai gali ir manau, kad turi gyventi palapinėse, ir tikrai ne geriausiose sąlygose, nes tai yra jauni, sveiki, stiprūs vyrai, bet šeimos, besilaukiančios moterys, vaikai – jie turi būti apgyvendinti moduliniuose nameliuose ir mes tai turime užtikrinti“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Rūdninkų poligone ketinama apgyvendinti apie 1,5 tūkst. migrantų, anksčiau teigia, kad moduliniai nameliai galėtų talpinti apie 800 žmonių.

Šiuo metu vien Varėnos pasienio rinktinės kontroliuojamose užkardose gyvena apie 900 migrantų.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su reikšmingai išaugusia neteisėta migracija, migrantų skaičius jau perkopė 3 tūkstančius, Lietuva dėl to yra paskelbusi ekstremalią situaciją.

Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jurga

Ne į Lietuvos gilumą, o atgal per sieną grįžkite ten turistais atskrido, tegul ten ir laikosi,kodėl gyventojai nenorintys kad šalia jų gyventų vos ne valstybės priešais apsaukiami

Ginri, Saugoti, Padėti

Didžiasalis tinkama vieta statyti daugiabučius ir pabėgeliams gyventi...

Pilietiškas

O kodėl ne ten gyvenančių žmonių psicholiginį ir fizinį saugumą? Kas tai įvertins?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS