Dar viena švietimiečių profsąjunga žada skelbti streiką | Diena.lt

DAR VIENA ŠVIETIMIEČIŲ PROFSĄJUNGA ŽADA SKELBTI STREIKĄ

Jeigu Vyriausybė nevykdys įsipareigojimų, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) žada skelbti streiką.

„Mes priėmėme sprendimą skelbti streiką įstatymo nustatyta tvarka, jeigu Vyriausybė nevykdys įsipareigojimo. Kitą savaitę jie organizuoja susitikimą, ir jeigu ten matysime, kad jie nevykdo mūsų sutarties nuostatų, tada pradėsime pasirengimą streikui“, – ketvirtadienį BNS sakė profsąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

Jis teigė, kad kreipėsi į kitas jau streiką organizuojančias profsąjungas ir laukia susitikimo.

„Jeigu sutarsim, tai kartu organizuosim streiką“, – kalbėjo jis.

Mes priėmėme sprendimą skelbti streiką įstatymo nustatyta tvarka, jeigu Vyriausybė nevykdys įsipareigojimo.

Šiuo metu dėl kolektyvinės sutarties atskirai nuo kitų profsąjungų su Švietimo ministerija besideranti pernai streiką rengusi organizacija kaip ir kolegos prašo didinti mokytojų atlyginimus 10 proc. kasmet, pradedant nuo 2020-ųjų rugsėjo, taip pat mažinti moksleivių skaičių klasėse ir tobulinti, jų teigimu, neskaidrų etatinio darbo užmokesčio modelį.

„Mes manome, kad ta sistema neskaidri, ypač po Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) pasisakymo, kad ją reikia dar toliau tobulinti. Mūsų reikalavimuose yra siekis mažinti iki 22 moksleivių pradinėse ir iki 26 moksleivių pradinėse klasėse – ministerija siūlo iki 28“, – skirtumus nuo kolegų keliamų reikalavimų BNS buvo įvardijęs A. Navickas.

Didžiausios šalyje Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos (LŠMPS) ketvirtadienį organizuotą įspėjamąjį streiką palaiko dar trys profesinės sąjungos, 2017 metais pasirašiusios kolektyvinę sutartį. Joje buvo numatyta 2020 metų biudžete švietimui papildomai skirti 117 mln. eurų. Šiuo metu svarstomame kitų metų biudžeto projekte  papildomai suplanuota kiek daugiau nei 55 mln. eurų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija penktadienį su profesinėmis sąjungomis bandys tartis dėl reikalavimų – neradus sutarimo, profsąjungos turės teisę skelbti tikrąjį streiką.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

matosi KAIP GEREJA........

Taip

Užtai , Lansdberginiai organizuoja , kerštas ,kad valstiečiams būtų blogiau , negi nesimato.

rms

nu ale prie koncervu ir socdemu jokiu streiku nebuvo,buvo visiems gerai,tukstantinius atlyginimus uz snaudimus gaudavo...o mat kolchoznikai neitinka...mano jai koncervai valdzioj bus tai vel gaus tukstantinius atlyginimus uz snauduli...bet juk anuomet 1eur buvo 3.45 lt ,juk dabar tiek pat pagal kursa gauna,ko dar nepatenkinti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS