Darbą pradėjo naujasis ugniagesių vadovas K. Lukošius | Diena.lt

DARBĄ PRADĖJO NAUJASIS UGNIAGESIŲ VADOVAS K. LUKOŠIUS

  • 0

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovo pareigas pirmadienį pradėjo eiti Kęstutis Lukošius.

K.Lukošius vidaus tarnybos sistemoje dirbo 1997–2008 metais. PAGD direktoriaus pavaduotoju jis buvo 2006–2008 metais.

„Iššūkių, uždavinių ir tikslų mums tiek Vyriausybė, tiek Vidaus reikalų ministerija jau suformavo ir dar suformuos, o mums reikės juos įgyvendinti. Tikiuosi jūsų visų palaikymo, kad mūsų tarnybos reitingai nenukristų, o tik kiltų, kad būtume arčiau ugniagesių gelbėtojų, arčiau žmonių, arčiau Lietuvos. Puoselėkime mūsų šalį gerais darbais,“ – pirmadienį sakė naujasis departamento direktorius K.Lukošius.

Jį departamento darbuotojams ir pavaldžių įstaigų vadovams pristatė vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Vyriausybė PAGD vadovu K.Lukošių paskyrė vasario 8 dieną.

Jis į pareigas skiriamas penkerių metų kadencijai.

Po to K.Lukošius užėmė projektų direktoriaus pareigas bendrovėje „Poliprojektas“, pastaruoju metu vadovavo priešgaisrinės saugos klausimais konsultuojančiai įmonei „Gaisriniai tyrimai“.

41-erių K.Lukošius į pareigas pasiūlytas buvusiam kandidatui Vytui Kaziliūnui dėl asmeninių priežasčių paprašius neteikti jo kandidatūros svarstyti Vyriausybei.

Be nuolatinio vadovo ugniagesiai liko į pensiją lapkritį išėjus Remigijui Baniuliui, laikinai departamentui vadovavo Jūris Targonskas. Antro pavaduotojo pareigas eina Vygandas Kurkulis.

Vadovaujantis Vidaus tarnybos statutu, vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovus penkeriems metams į pareigas skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

Gyventojų apklauso rodo, kad ugniagesiai yra tarp tų institucijų, kuriomis pasitikima labiausiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS