Demokratija Lietuvoje labiau patenkinti didžiųjų partijų rinkėjai | Diena.lt

DEMOKRATIJA LIETUVOJE LABIAU PATENKINTI DIDŽIŲJŲ PARTIJŲ RINKĖJAI

Per gegužės mėnesį 3 procentiniais punktais padaugėjo respondentų, kurie yra patenkinti demokratijos veikimu (balandį patenkinti demokratija Lietuvoje buvo 46 proc., o gegužės – 49 proc.), o lyginant su respondentų atsakymais prieš metus (2018 metų gegužę), patenkintų demokratijos veikimu padaugėjo net 13 procentinių punktų, rodo naujausia visuomenės nuomonės apklausa.

Pasitenkinimą demokratija labiau jaučia didžiųjų politinių partijų rinkėjai.

Tuo, kaip Lietuvoje veikia demokratija, dažniau patenkinti yra jaunesni nei 50 metų žmonės, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (virš 1200 eurų), vadovai, specialistai ir tarnautojai bei besimokantis jaunimas, dešiniųjų pažiūrų gyventojai, parodė Lietuvos naujienų agentūros ELTA užsakymų viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ 2019 m. gegužės 27 – birželio 9 dienomis atlikta apklausa.

Labiau nepatenkinti demokratijos veikimu Lietuvoje yra vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 700 eurų), darbininkai ir ūkininkai bei bedarbiai ir namų šeimininkės, lenkų tautybės gyventojai.

Tuo, kaip šalyje veikia demokratija, daugiau patenkinti nei nepatenkinti yra Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos socialdemokratų partijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkėjai, o demokratijos veikimu daugiau už kitus nepatenkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos bei Darbo partijos rinkėjai.

Tyrimo metu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų ir vyresnių), apklausa vyko 117 atrankos taškų. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3 proc.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kęstas

Angela Merkel pradėjo kviesti migrantus į Europą - tie migrantai pradėjo masiškai žūti, bandydami atplaukti. "O populistinis vidaus reikalų ministras ir de facto Italijos vadovas Matteo Salvini uždarė Italijos uostus NVO vadovaujamiems migrantų pervežimo laivams ir sumažino atvykstančių migrantų skaičių iki 90 proc. Salvini politika taip pat lėmė staigų Viduržemio jūroje nuskendusių migrantų skaičiaus sumažėjimą." Tai kas čia geresnis, žmoniškesnis, šių migrantų atžvilgiu - Merkel, ar Salvini? Kuri demokratija geresnė, Salvini, ar Lietuvos valdžios, kankinanti ukrainiečius? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Jonas

Gal jus ponai apsiruket,is kur Lietuvoje demokratija,atvirksciai svogeriu diktatura

tai

tik naujas socdemonu pasikratymas ir vadinasi demokratija nes jie vel urmu sliauzia prie valdlovio vienas kita baksnodami ir rekdami mes bolsevykai ir turime laimeti palike tauta neziniai nes laikai politnepastovus uztat ju nuomones kaip tas oras....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS