A. Dulkys vertins NVSC vadovo pateiktus atsakymus | Diena.lt

A. DULKYS VERTINS NVSC VADOVO PATEIKTUS ATSAKYMUS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys vertins Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovo Roberto Petraičio pateiktus atsakymus dėl neapskaitytų mirčių ir įstaigos veiklos organizavimo.

„Atsakymai pristatyti per e. dokumentų valdymo sistemą sausio 2 dieną, 18 valandą. Ministras pavedė komandai įvertinti pateiktus atsakymus ir nurodytas aplinkybes“, – BNS pirmadienį sakė sveikatos ministro atstovė spaudai Aistė Šuksta.

Sveikatos apsaugos ministerija praėjusią savaitę pranešė, kad vykdant NVSC veiklos skaitmenizavimą, buvo aptiktos 804 neapskaitytos mirtys, susijusios su koronavirusu.

A. Dulkys praėjusį antradienį su R. Petraičiu aptarė susidariusią situaciją, tačiau teigė, kad NVSC vadovo atsakymai jo neįtikino, todėl paprašė juos pateikti raštu.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė sureagavo griežčiau – ji teigė, kad NVSC vadovybė turi prisiimti atsakomybę.

NVSC vadovas R. Petraitis sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad neapskaitytų mirčių yra gerokai daugiau – 1171, tačiau tikino, kad situacija susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

Statistikos departamentas pirmadienį informavo, kad nuo koronaviruso iš viso mirė 1950 žmonių. Tačiau departamentas įspėjo, kad mirčių statistika šiuo metu yra revizuojama, o pateikiami skaičiai paimti iš mirties liudijimų.

Mirusiųjų dėl kitų priežasčių asmenų skaičius kol kas nėra pateikiamas, šie duomenys taip pat perskaičiuojami.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tju

Uždrausk policijai imt ji rankas dokumentus kaip šendien klaipėdos pateigunai ima plikom ramkom tai užkratas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS