Dvi dešimtys diplomatinių atstovybių Lietuvoje reiškia paramą LGBTQ bendruomenei, teisei į šeimą | Diena.lt

DVI DEŠIMTYS DIPLOMATINIŲ ATSTOVYBIŲ LIETUVOJE REIŠKIA PARAMĄ LGBTQ BENDRUOMENEI, TEISEI Į ŠEIMĄ

  • 49

Dvi dešimtys diplomatinių atstovybių Lietuvoje reiškia paramą LGBTIQ+ asmenims, pabrėžia jų teisę į šeimą, taip pat atkreipia dėmesį į Rusijos ir Baltarusijos represijas prieš šios bendruomenės atstovus.

Antradienį minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną (IDAHOBIT) ir švenčiant „Baltic Pride 2022“ renginį, 20 užsienio ambasadorių išplatino pareiškimą, pabrėžiantį, jog „žmogaus teisės yra visuotinės“ ir kad kiekvienas asmuo „turi teisę jomis naudotis laisvai, vienodai, atvirai, be diskriminacijos ar baimės“.

„Todėl reiškiame paramą Lietuvos LGBTIQ+ bendruomenės nariams, nes jie siekia įtraukties ir pripažinimo, kad šeima turi daugelį įvairių formų. Tvirtai laikomės demokratinių vertybių, kad kiekvienas žmogus turi teisę į orumą ir lygybę, nepriklausomai nuo to, kas jis yra, kur gyvena ir ką myli“, – teigiama pareiškime.

Tvirtai laikomės demokratinių vertybių, kad kiekvienas žmogus turi teisę į orumą ir lygybę, nepriklausomai nuo to, kas jis yra, kur gyvena ir ką myli.

Jį pasirašė Jungtinių Valstijų, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Australijos, Kanados ir kitų šalių ambasadoriai.

Diplomatai taip pat patvirtina įsipareigojimą remti ir LGBTIQ+ asmenų žmogaus teises, įskaitant atvykstančiuosius iš  kaimyninių Rusijos ir Baltarusijos, kur, pasak pareiškimo, šios bendruomenės atstovai ir organizacijos yra vieni iš dažniausiai patiriančių represinių režimų priekabiavimą ir smurtą.

„Be to, šie priverstiniai žmonių persikėlimai rodo, kad dėl neišprovokuotos ir nepateisinamos Rusijos agresijos prieš Ukrainą dėmesio centre atsidūrė ir nuo karo nukentėję LGBTIQ+ asmenys“, – teigia diplomatai.

Taip pat dėkojama IDAHOBIT ir „Baltic Pride 2022“ renginių organizatoriams ir savanoriams bei  „visiems, kurie dirba ginant LGBTIQ+ asmenų teises Lietuvoje ir už jos ribų“.

Tos pačios lyties santykius šią kadenciją siekiantys įteisinti parlamentarai pirmadienį pristatė projektą, pagal kurį vietoje anksčiau siūlytos partnerystės žmonės galėtų sudaryti civilines sąjungas. Teikiamu projektu siūloma atsisakyti partnerystės apibrėžimo Civilinio kodekso „Šeimos knygoje“, o naujai siūlomą institutą vadinti civiline sąjunga.

Civilinę sąjungą sudarę partneriai negalėtų įgyti bendros pavardės. Šis susitarimas būtų registruojamas pas notarą, o ne civilinės metrikacijos skyriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

ALGIS

Važiuokit į savo šalis ir reškit paramą , o ČIA PRAŠOME GYVENTI PAGAL L I E T U V O S RESPUBLIKOS ĮSTATYMUS ir nustatytą tvarką , arba bus ''persona non grata'' .

to www

Rusijos karinei chuntai dar šimtą metų tokiais tempais vytis jankių nusikaltimus. Ir tai neprisivis. Irakas, Vietnamas, trijų karinio dalinio gorilų išprievartauta 12 metukų japoniukė, Songmi, Atominės ant civiių miestų, parama banditui stalinui. Ir kokių 50 mln indėnų sunaikinimas. O likusių uždarymas į rezervacijas. Rusam toli šaukia.

wwww

Gal tegul tos dvidešimtys ambasadų sutvarko reikalus Vakietijoje,kur LGBT viskas puiku,bet Vokietija nutiesė ilgus draugustės vamzdžius su Rusija,Kada LGBT su visom atstovybėmis su savo vėliavomis mitingavo prie Rusijos atstovybių visoje ES?Turtingi,išlepę kurie suitelkė tik dėl savo poreikių niekada nematė dabar nemato ir Rusijos karinės chuntos nusikaltimų,Ir kai nekeista nematoir tos šalys kur yra visos LGBT laisvės,Be to neetiška,nepadoru kištis š svetimos valstybės reikalus,nebent pas juos lakstė Armonaitė,Dabravolska ir Raskevięius Liūdna todėl,kad po32m nepriklausomybės valdžiai nesvarbi daugumos piliečių nuomonė brukama užsieniečių nuomonė, lakstoma po užsienį ,kad tie pareikštų savo nuomone, o avinai lietuviai privalo tik klausyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS