Ekspertas: dėl ribojimų per Velykas kalbėti anksti, priklausys ir nuo atmainos plitimo | Diena.lt

EKSPERTAS: DĖL RIBOJIMŲ PER VELYKAS KALBĖTI ANKSTI, PRIKLAUSYS IR NUO ATMAINOS PLITIMO

Vyriausybės sveikatos ekspertų tarybos narys, Molėtų ligoninės vadovas Vaidotas Grigas sako, kad dar anksti kalbėti dėl laikinų ribojimų per šv. Velykas, tai priklausys ir nuo „britiškosios“ COVID-19 atmainos plitimo.

„Dėl Velykų yra pakankamai ankstyvas laiko tarpas, nežinome, kokių siurprizų pateiks „britiškoji“ atmaina, kaip matome, kas vyksta pas kaimynus“, – žurnalistams antradienį sakė V. Grigas.

„Vertinant epidemiologinę situaciją, kol kas jokių sprendimų nepriimta. Manau, kad dar per anksti tą daryti. Prieš pat Velykas matysime epidemiologinę situaciją ir tada spręsime“, – pridūrė jis.

Medikas tvirtino, kad nuo „britiškosios“ atmainos plitimo priklausys ir tolesni atlaisvinimai.

Dėl Velykų yra pakankamai ankstyvas laiko tarpas, nežinome, kokių siurprizų pateiks „britiškoji“ atmaina.

„Žiūrėsime, kaip elgsis šitas virusas, šita atmaina, kuri Lietuvoje jau yra (...) Žinoma, kad į tai būtinai orientuosimės“, – teigė Molėtų ligoninės direktorius.

Jo teigimu, ekspertai stebi situaciją dėl atmainos plitimo Estijoje ir Lenkijoje.

„Kaip rodo užsienio pavyzdžiai, žinote, kas šiuo metu įvyko Estijoje, panašus scenarijus yra Lenkijoje prasidėjęs, tai iš tikrųjų verta susimąstyti ir ekspertų taryba tai turi minty“, – kalbėjo V. Grigas.

Šv. Velykos šiemet švenčiamos balandžio 4-5 dienomis, tuo metu tai bus „ilgasis savaitgalis“ – trys nedarbo dienos.

Estijoje pastarąją savaitę buvo fiksuojami rekordiniai sergamumo rodikliai, o šeštadienį pranešta, kad per ankstesnę parą šalyje nustatyta per 1,5 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Dėl spartaus „britiškosios“ atmainos plitimo Estijoje nuo ketvirtadienio mažiausiai mėnesiui įvedamas griežtas karantinas.

Lenkijoje pastaruoju metu įprastai fiksuojama po keliolika tūkstančių naujų atvejų per parą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Kumelė pavogs Velykas......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS