G. Nausėda: epidemiologų atlyginimų kėlimui reikėtų 4 mln. eurų | Diena.lt

G. NAUSĖDA: EPIDEMIOLOGŲ ATLYGINIMŲ KĖLIMUI REIKĖTŲ 4 MLN. EURŲ

Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre (NVSC) apsilankęs prezidentas Gitanas Nausėda tvirtina, kad epidemiologų ir kitų visuomenės sveikatos specialistų darbas yra per menkai apmokamas ir nuvertinamas, tad dėl to yra prarandami geri darbuotojai.

Prezidento tvirtinimu, situacijos gerinimui reikėtų skirti papildomus 4 mln. eurų. Apie tai, teigė G. Nausėda, turėtų kalbėtis politikai, vykstant kitų metų valstybės biudžeto formavimui.

„Apsilankymas NVSC buvo skirtas tam, kad susipažintume, kokios problemos kamuoja mūsų specialistus“, – antradienį lankydamasis NVSC žurnalistams sakė G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, visuomenės „dažnai neįvertinamas darbas, kuris gelbėja mūsų žmonių gyvybes“, yra per menkai finansuojamas.

„Nesugebame kol kas tinkamai finansuoti priešakinėse kovos linijose esančių žmonių – trūksta etatų, trūksta atlyginimams reikalingų lėšų, prarandami geri specialistai dėl to, kad nesugebame konkuruoti rinkoje, arba žmonės tiesiog pavargsta nuo didžiulių krūvių ir psichologinės įtampos“, – teigė G. Nausėda.

Jis pabrėžė, kad geresnis epidemiologų ir medicinos darbuotojų darbo apmokėjimas turi būti sprendžiamas formuojant kitų metų valstybės biudžetą.

„Šį klausimą turime spręsti ne maldami liežuviais, o planuodami 2021 metų biudžetą. Kai ką galima padaryti dar šiais metais, tačiau, žvelgiant į ateitį, tikrai nepakanka ten numatyti milijono ar kelių šimtų tūkstančių eurų papildomai, kurie bus viso labo tik panaudoti esamoms skoloms grąžinti ir neturės jokios reikšmingos įtakos“, – kalbėjo prezidentas.

Nesugebame kol kas tinkamai finansuoti priešakinėse kovos linijose esančių žmonių – trūksta etatų, trūksta atlyginimams reikalingų lėšų.

G. Nausėda taip pat pateikė skaičiavimus – pasak jo, situacijos gerinimui reikėtų apie 4 mln. eurų.

„Dėl šitų klausimų mums reikia politiškai susitarti“, – akcentavo prezidentas.

ELTA primena, kad NVSC atstovė Rolanda Lingienė kiek anksčiau yra sakiusi, kad centras susiduria su epidemiologų trūkumu. Pasak jos, specialistų nemotyvuoja didelis darbo krūvis ir žemi atlyginimai.

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad ministerija siunčia specialistus darbui į NVSC iš kitų įstaigų. Taip pat jis buvo išreiškęs viltį, kad svarstant valstybės biudžetą prie NVSC atlyginimų bei etatų steigimo klausimo bus grįžta.

GALERIJA

  • G. Nausėda: epidemiologų atlyginimų kėlimui reikėtų 4 mln. eurų
  • G. Nausėda: epidemiologų atlyginimų kėlimui reikėtų 4 mln. eurų
  • G. Nausėda: epidemiologų atlyginimų kėlimui reikėtų 4 mln. eurų
  • G. Nausėda: epidemiologų atlyginimų kėlimui reikėtų 4 mln. eurų
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

atimkyt is konservu kiek jie yra prisiplese tai bus ne tik jusu nurodyti pinigai

O KODEL

vis sneka kad reikia kelti atlyginimus tai daktaram tai epidemologam. O kodel pamirstami eiliniai zmones (atseit runkeliai) juk ir dirba savo darbus jie kaip ir dirbo. Kodel skirstoma i grupes.

kaimietis...

tai reikia prideti jiems dar viena, 3.5eur geroves valstybes gabala...nuuuu o kaaaa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS