Gynybos ministras paaiškino, kodėl žurnalistai į pasienio ruožą neįleidžiami | Diena.lt

GYNYBOS MINISTRAS PAAIŠKINO, KODĖL ŽURNALISTAI Į PASIENIO RUOŽĄ NEĮLEIDŽIAMI

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad žurnalistams neleidžiama artintis prie Lietuvos sienos su Baltarusija 1 kilometro atstumu nuo jos linijos, siekiant nuo baltarusių pasieniečių paslaptyje išlaikyti Valstybės apsaugos tarnybos (VSAT) taikomus sienos kontrolės būdus.

Ministro manymu, šis ribojimas žurnalistams netrukdo gauti reikiamos informacijos ir atlikti žiniasklaidai reikalingus uždavinius.

Ir niekas nenori, kad tie būdai būtų matomi ir nuskaityti.

„Valstybės sienos apsaugos tarnyba dirba savo darbą. Ir tas kilometras yra jos pagrindinė darbo vieta, kur vyksta patruliai, slapti patruliai, pačių įvairiausių būdų sienos kontrolės. Ir niekas nenori, kad tie būdai būtų matomi ir nuskaityti. Ir tiesą sakant, Baltarusijos pusė nuolat stebi, žiūri, stengiasi identifikuoti mūsų sienos silpnąsias vietas. Tai mes tos pagalbos nenorime suteikti jiems“, – LRT radijui sakė A. Anušauskas.

„Šiuo atveju tas kilometras net turint dabartines technines priemones, tikrai nėra kažkokia fizinė riba, kur negalėtų gauti reikalingos informacijos, pamatyti, kaip dirba sienos apsauga ar atlikti kitus žiniasklaidai reikalingus uždavinius“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat atkreipia dėmesį, kad Lietuva susiduria su „labai cinišku ir agresyviu priešininku, kuriam meluoti, skleisti dezinformaciją nėra nei jokios atsakomybės, nei jokių ribų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Bijo pasaulio pasipiktinimo, parodžius ką mūsų fašistai ten išdarinėja. O tai atsiųs koks NATO savo ginkluotus taikdarius ir bus šakės mūsų gaideliams.

Kunigas

Teisingai juos mes tylei palaiduosim amen

žurnalistai į pasienio ruožą neįleidžiami

Ir labai TEISINGAI. Reikia baigti su tais migrantai. Šitiek neigiamos info per visus kanalus, jau žmonėms "stogai važiuoja" nuo neigiamos info.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS