KT pirmininkė neabejoja E. Šileikio kompetencijomis: atsiliepimai iš jo darbo yra patys geriausi | Diena.lt

KT PIRMININKĖ NEABEJOJA E. ŠILEIKIO KOMPETENCIJOMIS: ATSILIEPIMAI IŠ JO DARBO YRA PATYS GERIAUSI

Po prezidento Gitano Nausėdos kreipimosi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen parlamentarai ketvirtadienį ketina svarstyti buvusio Konstitucinio Teismo (KT) teisėjo Egidijaus Šileikio skyrimą Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėju. Nors viešojoje erdvėje kiek anksčiau E. Šileikis dėl darbo etikos sulaukė nemažai kritikos, visgi Konstitucinio Teismo pirmininkė Danutė Jočienė teigė neabejojanti jo profesionalumu.

„Vertinant profesoriaus E. Šileikio kandidatūrą, tai aš apie šį žmogų galiu pasakyti tik pačius geriausius prisiminimus, nes man teko su juo dirbti trejus metus Konstituciniame Teisme. Tai yra be galo protingas žmogus, be galo didelis eruditas, turintis genialių minčių Konstitucinės jurisprudencijos vystymo srityje, ir iš tikrųjų, mano supratimu, tai yra vienintelis žmogus, kurio straipsniai vokiečių kalba yra spausdinami Vokietijos žurnaluose. Man tai yra didelis jo profesionalumo įvertinimas. O dėl tam tikrų nuomonių pareiškimų aš nelabai galiu vertinti, nes aš tiesiog neturiu tam informacijos. Bet kaip kandidatas, kaip profesionalas, tai mano atsiliepimai iš jo darbo Lietuvos Respublikos Konstituciniame Teisme yra patys geriausi“, – trečiadienį interviu 15 min.t teigė D. Jočienė.

Konstitucinio teismo pirmininkė atkreipia dėmesį, kad, anot jos, E. Šileikis vadinamosios „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje, kvestionuodamas byloje pateiktų kaltinimų atitiktį Konstitucijai, tuo metu nedirbo Konstitucinio Teismo teisėju.

„Mano supratimu, profesorius E. Šileikis, jau dirbdamas tik Vilniaus universitete profesoriumi, rašė galbūt nuomonę ar atsiliepimą šitoje („MG Baltic“ – ELTA) byloje, bet jis tikrai nedirbo joje dirbdamas Konstitucinio Teismo teisėju“, – teigė D. Jočienė.

ELTA primena, kad kiek anksčiau šalies vadovo Seimui pateikta KT teisėjo E. Šileikio kandidatūra į LAT teisėjus viešoje erdvėje sulaukė kritikos. Vienas ryškiausių šios kandidatūros skeptikų – buvęs KT pirmininkas Dainius Žalimas, aštriai sukritikavęs buvusio savo kolegos darbo etiką.

Visgi prezidentas mano, kad nemažai kritikos viešojoje erdvėje sulaukęs jo teikiamas kandidatas į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjus E. Šileikis puikiai tinka šioms pareigoms. Šalies vadovas teigia, kad jam būtų įdomu išgirsti konkrečius argumentus, dėl kurių E. Šileikio kandidatūros tinkamumu būtų galima suabejoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS