L. Kukuraitis: mušame visus vaiko nepaėmimo iš šeimos dešimtmečio rekordus | Diena.lt

L. KUKURAITIS: MUŠAME VISUS VAIKO NEPAĖMIMO IŠ ŠEIMOS DEŠIMTMEČIO REKORDUS

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis džiaugiasi, kad, priėmus Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą bei centralizavus sistemą, vaikų iš šeimų paimama globai daug mažiau.

„Visas šis stiprus emocinis paketas, kai net iki šiol visuomenė sunerimusi dėl perdėtų vaikų teisių tarnybų veiklos, nors statistiškai aš matau, kad mes mušame visus vaiko nepaėmimo iš šeimos dešimtmečio rekordus (...) Per dešimt metų - gruodžio, sausio, vasario, kovo mėnesiais yra mažiausiai vaikų atiduota globai. Tai reiškia, kad centralizavus sistemą ir įvedus vienodus standartus, mes galime užtikrinti dabar egzistuojančio įstatymo rėmuose pakankamai draugišką šeimai elgseną“, - „Žinių radijui“ antradienį teigė ministras.

Ministras tikisi, kad ir praeitą savaitę nepriimtos įstatymo pataisos artimiausiu metu bus patvirtintos Seime.

Mes mušame visus vaiko nepaėmimo iš šeimos dešimtmečio rekordus.

„Rezultatų užtikrinimo prasme užtikriname, kad tų vaikų būtų paimama mažiau negu per dešimt metų, kuomet sistema veikė kiekvienoje savivaldybėje skirtingai. Nepaisant to, papildomai nuo gruodžio mėnesio, tiek R. Karbauskio siūlymais, tiek ir ministerijos siūlymais yra labai papildytas įstatymas, kuris yra draugiškas šeimai, vaikai dabar negalės būti paimami“, - teigė L. Kukuraitis.

Praeitą savaitę Seime nesusirinkus kvorumui ir nepavykus priimti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad tai laikinas nesklandumas. Palaikymo balsų esą užteks ir įstatymo pataisos bus priimtos kitame Seimo posėdyje.

Seime kilo ginčai ir įstrigo viso įstatymo priėmimas, įtvirtinant nuostatą, kad vaiko paėmimas iš šeimos galimas tik tada, kai kyla realus pavojus vaiko fiziniam saugumui, galintis sukelti reikšmingą žalą sveikatai, taip pat realus pavojus psichiniam saugumui, galintis sukelti reikšmingą žalą sveikatai ir kai kyla reali grėsmė gyvybei.

Seimo vakariniame posėdyje socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis aiškino, kad „reikšmingos žalos“ sąvokos įvedimas nekelia grėsmės, kad bus sumenkinama žala vaikui, nes bet koks sveikatos sutrikdymas įstatyme apibrėžiamas kaip reikšminga žala. Tačiau šios sąvokos įvedimas esą apsunkintų socialinių darbuotojų veiklą.

Seimo opozicija antradienį nedalyvaudama balsavime sužlugdė įstatymo pataisų priėmimą.

R. Karbauskis tikina, kad dabar įstatymo pataisos yra gerai subalansuotos ir jos tinkamai gina šeimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

zelemuncikas

Tai ir vadinkime daiktus tikraisiais vardais.Ministeris čempionas,kurio vadovaujamos tarnybos pradėdamos užmušė MATUKĄ.baigs matyt visu vaikų darželiu.

zelemuncikas

Gandragalvis muša dešimtmečio mušamų vaikų rekordus.Gal nemušk.Šitas,kai išsižioja,lauk naujos kvailystės.

Nu jo

Geriau tas bobų valdomas mėmė patylėtų... Jau pakankamai apsikvailinęs, tai dar negana?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS