L. Linkevičius: oficialios informacijos dėl uždarytos Baltarusijos sienos neturime | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS: OFICIALIOS INFORMACIJOS DĖL UŽDARYTOS BALTARUSIJOS SIENOS NETURIME

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Lietuva kol kas negavo oficialios informacijos iš Minsko dėl ketvirtadienį po pietų uždarytos Baltarusijos sienos, šiuo metu diplomatai aiškinasi situaciją.

„Turim tik neoficialią informaciją. Oficialios nebuvo, tik matome faktiškai, kad ta siena uždaryta. Informaciją gavome po didelių pastangų per pasienio įgaliotinius, aiškinimai buvo, kad dėl pandemijos“, – BNS sakė L. Linkevičius.

„Kaip suprantame, tai susiję su Lietuva, Lenkija, galbūt ir Ukraina“, – pridūrė jis.

Ministro teigimu, Baltarusija neįsileidžia viso keleivinio transporto.

„Niekas neįleidžiamas, nesvarbu – Baltarusijos ar Lietuvos piliečiai, mano žiniomis, buvo atvejų, kad ir baltarusių neįleido, kurie turi nuolatinę gyvenamąją vietą Lietuvoje“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pasak L. Linkevičiaus, tokį Minsko sprendimą vertinti ir interpretuoti yra sudėtinga.

„Pats būdas keistas, nes jeigu tokie dalykai yra, tai turi būti kažkokia informacija pateikta. Vertinti sudėtinga, žinant, kokia situacija ta šalyje, tai čia visaip galima interpretuoti, ar dėl pandemijos, ar dėl kitų priežasčių“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Jis taip pat teigė, kad Lietuvos ambasada Minske kreipėsi į šios šalies tarnybas dėl situacijos pasienyje, laukiama informacijos.

„Mūsų ambasada Minske jau teiravosi, bet oficialios informacijos dar negavo. Tikimės, kad informacija mus pasieks su paaiškinimais“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Baltarusija ketvirtadienio popietę uždarė sieną su Lietuva keleiviniam transportui, motyvuodama saugumo reikalavimais dėl koronaviruso.

Baltarusijoje daugiau kaip du mėnesius vyksta protesto akcijos prieš rinkimus suklastojusį autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

Šiuo metu per sieną, anot Lietuvos pareigūnų, gali vykti tik krovininis transportas.

Baltarusių žiniasklaida skelbia, kad sienos taip pat uždarytos su Lenkija, Ukraina ir Latvija.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tiesa ar nuomonė ?

Nu tai čia senas bajeris: kas ponaitei pile, tas ponaite ir šokinėja. Kas neaišku? Ponaite Sveta pati sakė savo virui telefonu, kad aplink juos dabar geri vyrai. Šampanas, būčkiai. Jos vyras atsakė, kad reikėtų stipriau. Svetocka sutiko. Kas kam neaišku??? Nuvažiuokite vakare į barą, ten tokiu "Svetu s privetom" tikrai rasite, gal būt ir susidraugausite, kur nors baro tualete.

Kaip taip?

Komjaunimo komitetas oficialaus sienos uždarymo dar negavo.Sekretorius Linkevičius stebisi.Tu ne oficialumo lauk,o bijok Svietkos vyro,nes nuo jo gali gauti į dūdą.

Čiubaka

kiaulinai, klausk čwburaškos kurią pats paskyrei prezidente
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS