Pasienyje su Baltarusija įrengta nauja vaizdo stebėjimo sistema | Diena.lt

PASIENYJE SU BALTARUSIJA ĮRENGTA NAUJA VAIZDO STEBĖJIMO SISTEMA

Šalia Baltarusijos, Lavoriškių užkardos ruože, įrengta nauja vaizdo stebėjimo sistema.

Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos, bendrovė „FIMA“ 22 kilometrų ruože nutiesė sensorinį kabelį ir įrengė 300 vaizdo kamerų tinklą.

Taip pat buvo sukurta informacinė sistema, renkanti duomenis iš įrenginių ir generuojantis pranešimus stebėjimo poste dirbantiems pareigūnams.

Pasak Sienos kontrolės organizavimo valdybos Sienos stebėjimo skyriaus viršininko Vytauto Ulevičiaus, iki šiol šis ruožas buvo kontroliuojamas seisminiais jutikliais, todėl buvo norima modernesnės sistemos.

„Esame įsitikinę, kad tokia technologijų kombinacija padeda efektyviai fiksuoti valstybės sienos pažeidimus ir veikia kaip puiki prevencinė priemonė. Tai dar vienas apgalvotas sprendimas, padėsiantis ir toliau tinkamai užtikrinti Europos Sąjungos bei Šengeno erdvės išorės sienos apsaugą“, – pranešime cituojamas V. Ulevičius.

Anot pasieniečių, sensoriniam kabeliui arba vaizdo kamerai užfiksavus įvykį pasienyje, signalas bus automatiškai perduotas stebėjimo postui Lavoriškių užkardoje, o kamera pažeidimo vietos vaizdą pateiks kompiuterio ekrane.

Be kita ko,  buvo įrengta duomenų perdavimo optiniais tinklais sistema ir nepertraukiamo elektros tiekimo infrastruktūra. Pasienio stebėjimo efektyvumą naktį užtikrins infraraudonųjų spindulių prožektoriai.

Iš viso šie atnaujinimai Lavoriškėse atsiėjo 826 tūkst. eurų.

Pagal bendrą projektą anksčiau atnaujintos ir Bardinų bei Viešvilės užkardų sienos stebėjimo sistemos. Projekto vertė siekė 3,34 mln. eurų, Europos Sąjungos lėšos sudarė 1,57 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Labai gerai žinosime kiek klientu aptarnauji

SUSIJUSIOS NAUJIENOS