Lietuvoje leisis lėktuvas iš PAR: imamasi griežtų kontrolės priemonių dėl omikron atmainos | Diena.lt

LIETUVOJE LEISIS LĖKTUVAS IŠ PAR: IMAMASI GRIEŽTŲ KONTROLĖS PRIEMONIŲ DĖL OMIKRON ATMAINOS

Ketvirtadienį Lietuvoje leisis lėktuvas iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), kurioje šiuo metu sparčiai plinta naujosios omikron atmainos koronavirusas, patvirtino Sveikatos apsaugos ministerija. Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė tikina, kad atsakingos institucijos yra pasirengusios užtikrinti griežtas saugumo priemones, jog visos galimos rizikos dėl omikron atmainos išplitimo būtų užkardytos.

„Mes vakar gavome informaciją, kad planuojamas užsakomasis skrydis iš Pietų Afrikos Respublikos, kuris Lietuvoje, konkrečiai Vilniuje, leisis 16 dieną. Tikslų laiką žinosime antradienį“, – Eltą informavo A. Bilotienė-Motiejūnienė.

Viceministrės teigimu, lėktuvas Lietuvoje turėtų leistis ketvirtadienį apie vidurdienį. Ministerijos žiniomis, iš lėktuvo turėtų išlipti 29 asmenys, tarp kurių bus ir Lietuvos piliečių. Vis tik, pasak A. Bilotienės- Motiejūnienės, detalesnė informacija apie skrydį paaiškės antradienį.

Viceministrė taip pat akcentuoja, kad, įvertinus tai, jog Pietų Afrikos Respublikoje šiuo metu sparčiai plinta omikron atmainos koronavirusas, bus imamasi griežtų saugos priemonių. A. Bilotienė-Motiejūnienė tikina, kad konkretus kontrolės planas jau yra suderintas su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC).

„Taip pat yra susisiekta su oro uostu, kad žinotume situaciją ir nesimaišytų srautai. Tai priemonės bus taikomos pakankamai griežtos, kadangi mes žinome, kad Pietų Afrikos Respublika yra rizikos zona, iš kurios turėtų būti taikytinos griežtesnės priemonės“, – patikino A. Bilotienė-Motiejūnienė.

„Antradienį galutinai suderinsime visus savo planus: kas į ten vyks, ko reikalausime, visus tikrai tikrinsime, korteles sužiūrėsime, izoliacija priklauso atitinkamai, testas. Tai tie tokie rutininiai, darbiniai padidintos kontrolės planai yra sudėlioti, dabar belieka sulaukti tikslesnės informacijos apie keleivius, apie skrydį, apie laiką ir tada jau imsimės priemonių“, – pažymėjo ji.

A. Bilotienės-Motiejūnienės teigimu, už saugumo užtikrinimą ir kontrolę yra atsakingas NVSC Vilniaus departamentas. Tačiau, pasak jos, veiksmų pagal savo kompetenciją imsis ir kitos atsakingos institucijos.

„Institucija, kuri atsakinga už šią kontrolę, yra NVSC, konkrečiai Vilniaus departamentas, tačiau dalyvaus ir Sveikatos apsaugos ministerija atitinkamai savo kompetencijos ribose, ir Vilniaus oro uostas, kadangi turės srautą užtikrinti“, – sakė A. Bilotienė-Motiejūnienė.

„Mes taip pat laukiame informacijos, ar visi asmenys lėktuve turės atliktus COVID-19 testus. Gali būti variantas, kad vietoje (keleivius – ELTA) testuosime“, – pridūrė ji.

Viceministrė taip pat informuoja, kad bus griežčiau tikrinama iš PAR atvykusių keleivių saviizoliacija, atvykusieji turės užpildyti ir keleivio korteles, kuriose turės pateikti detalesnius duomenis.

Pasak jos, keleiviams bus taikoma 10 dienų izoliacija, taip pat praėjus 3 d., 5 d. ir 7 d. po atvykimo keleiviai bus papildomai testuojami PGR testais. Keleiviams sutrumpinti izoliacijos laiką nebus galima.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

kokia dar izoliacija

penktadieni laisves alejoj bus pilna juodaruriu,nors ir dabar ju netruksta

Keistenybes vyksta...

Visos salys uzdraude atvykti zmonems bet kokiu transportui is PAR, o pas mus-uzsakomasis skrydis is ten! Todel,kad dar neturim omikrono,tai butina ji atvezti? Kosmosas kazkoks.....

4

Pagauti nauja atmaina, čia tas pats kaip pasidaryti dar viena skiepa
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS