Migracijos departamentas: politinis prieglobstis suteiktas dar vienai afganistaniečių šeimai | Diena.lt

MIGRACIJOS DEPARTAMENTAS: POLITINIS PRIEGLOBSTIS SUTEIKTAS DAR VIENAI AFGANISTANIEČIŲ ŠEIMAI

Migracijos departamento vadovės Evelinos Gudzinskaitės teigimu, politinis prieglobstis trečiadienį suteiktas dar vienai šešių asmenų afganistaniečių šeimai, kuri į Lietuvą atvyko po to, kai Afganistano kontrolę perėmė Talibanas.

„Pasirašiau sprendimus dar vienai šeimai, liko dar penki asmenys, dėl kurių sprendimas nėra priimtas“, – Eltą informavo E. Gudzinskaitė.

Migracijos departamento vadovės teigimu, prieglobsčio procedūros šiems asmenims šiek tiek užtruko, nes buvo laukiama atsakymų iš kitų atsakingų institucijų.

ELTA primena, kad Migracijos departamentas pastarąją savaitę suteikė politinį prieglobstį 167 Afganistano vertėjams ir jų šeimų nariams, kurie į Lietuvą atvyko po to, kai Afganistano kontrolę perėmė Talibanas.

Rugpjūčio viduryje Afganistano prezidentas Ashrafas Ghanis išvyko iš savo šalies į Tadžikistaną, o į Kabulą įžengę Talibano kovotojai užėmė prezidento rūmus.

Griežtosios linijos islamistai užėmė Afganistano sostinę, kai subyrėjo 300 tūkst. karių turėjusios šalies ginkluotosios pajėgos. Islamistų kovotojai taip pat susirinko jų ginkluotę, šaudmenis ir įrangą, įskaitant karinius lėktuvus.

Reaguodama į situaciją Afganistane, Lietuvos Vyriausybė į Lietuvą perkėlė kiek daugiau nei 170 Lietuvai talkinusių afganistaniečių ir jų šeimų narių. Taip pat numatyta 600 tūkst. eurų skirti atvykusių afganistaniečių aprūpinimui. Didžioji dalis atvykusių afganistaniečių apgyvendinti Raseiniuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Morgana

Kažkokia nesąmonė, tai gal visą kaimą perkelkite. Visi vertėjai, tik kažkodėl nori būti išlaikomi ir diktuoti savo sąlygas

Anonimas

Vertėjavo visas kaimas ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS