Ministrė ramina: grąžinti nuotolinio ugdymo kol kas neplanuojama, vaikai grįš į mokyklas | Diena.lt

MINISTRĖ RAMINA: GRĄŽINTI NUOTOLINIO UGDYMO KOL KAS NEPLANUOJAMA, VAIKAI GRĮŠ Į MOKYKLAS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pirmadienį užsiminė, kad, dėl COVID-19 ligos žymiai pablogėjus epidemiologinei situacijai, gali būti kelioms savaitėms šalyje sugrąžintas nuotolinis mokymas.

Vis dėlto švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė tikina, kad kol kas nuotolinio ugdymo įvesti neplanuojama – mokiniai po žiemos atostogų grįš į mokyklas.

„Papildomos priemonės, tarp jų – nuotolinis ugdymas, neplanuojamos, ir sausio 10 d. mokiniai po atostogų grįš į mokyklas. Bet kokiu atveju Vyriausybė laikosi požiūrio, kad švietimas yra prioritetas. Vaikai nuo pat rugsėjo 1 dienos mokosi mokyklose“, – atsakyme Eltai teigia J. Šiugždinienė.

Ministras A. Dulkys LRT radijui sakė, kad, epidemiologinei situacijai dėl COVID-19 ligos žymiai pablogėjus ir prireikus įvesti karantiną, jis galėtų tęstis tris savaites. Ministro teigimu, karantino metu galėtų būti vėl įvestas nuotolinis mokymas bei judėjimo ribojimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

teisingai

teisingai ministre sako, kam grazinti nuotolini ugdyma i mokyklas jeigu del Dulkio pandemijos 'valdymo' visi vaikai jau persirgo tuo kovidu.

Mister

Gaila.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS