Ministrė žada užtikrinti Kybartų saugumą perkėlus ten neteisėtus migrantus | Diena.lt

MINISTRĖ ŽADA UŽTIKRINTI KYBARTŲ SAUGUMĄ PERKĖLUS TEN NETEISĖTUS MIGRANTUS

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad Kybartų bendruomenė gali būti rami dėl plano į uždaromus pataisos namus perkelti apie 800 neteisėtų migrantų.

Ministrė penktadienį migrantų atkėlimo į Kybartus klausimą aptarė su Vilkaviškio rajono meru Algirdu Neiberka, Kybartų bendruomenės atstovais.

„Iš mūsų bus užtikrintos papildomos policijos ir kitos pajėgos tam, kad bendruomenė jaustųsi saugiai ir neturėtų jokių abejonių dėl to, kad yra nesaugu“, – penktadienį po susitikimo žurnalistams sakė ministrė.

Ji patikino, kad uždaromuose pataisos namuose apgyvendinti migrantai teritorijos palikti negalės.

„Tie asmenys negalės išeiti iš šito objekto, kol bus nagrinėjami jų prieglobsčio prašymai ir bus atliekamos visos grąžinimo procedūros“, – teigė A. Bilotaitė.

Anot jos, uždaromi pataisos namai, kai juose bus apgyvendinti migrantai, bus sustiprinto saugumo objektas.

Tie asmenys negalės išeiti iš šito objekto, kol bus nagrinėjami jų prieglobsčio prašymai ir bus atliekamos visos grąžinimo procedūros.

Ministrė taip pat sakė, kad pataisos namų darbuotojams bus siūloma įsidarbinti vidaus reikalų sistemoje ir išlaikyti darbo vietą Kybartuose.

„Tie žmonės, kurie šiuo metu dirba pataisos namuose, galės pereiti į mūsų sistemą, nes aptarnaujant šitą mūsų naują mega užsieniečių registracijos centro padalinį tikrai reikės daug pajėgų“, – teigė vidaus reikalų ministrė.

„Manau, kad tikrai nuraminome žmones, kurie nerimavo dėl savo ateities, nes darbo vietos bus išlaikytos“, – pridūrė ji.

Valdžiai – kritika dėl komunikacijos

Kybartų bendruomenė piktinasi, kad valdžia nebendravo pirmiausia būtent nei su ja, nei su savivaldos atstovais.

„Savivalda turėtų vieną pirmųjų būti informuota dėl Kybartų pataisos namų statuso panaikinimo, dėl migrantų atkėlimo. Buvo staigmena, kai gavau tą informaciją, ir pirmiausia iš žiniasklaidos gavau tą informaciją, tai turėtų būti iš ministerijos“, – žurnalistams sakė Vilkaviškio rajono meras A. Neiberka.

Jis teigė, kad daugiausia žmonės nerimavo dėl saugumo, kadangi mieste nėra ir policijos nuovados.

Buvo staigmena, kai gavau tą informaciją, ir pirmiausia iš žiniasklaidos gavau tą informaciją, tai turėtų būti iš ministerijos.

„Anksčiau buvo nuovada Kybartuose ir pas mus didėja romų tautybės žmonių skaičius, mes prašėme užtikrinti saugumą ten gyvenančių žmonių“, – teigė rajono vadovas.

Kybartų seniūnas Romas Šunokas sako, kad gyventojai labiausiai nerimavo dėl to, kad migrantai galės laisvai vaikščioti po miestą.

„Pagrindinės emocijos buvo gal dėl to, kad žmonės bijojo to vaikščiojančio kontingento, kurį mes turime, tai dar papildomai nenori turėti“, – kalbėjo seniūnas.

„Ir mums rūpėjo skirtumas tarp kalėjimo apsaugos ir statuso šitos įstaigos. Mes šiandien išgirdome raminančias žinias, kad tai bus saugi ir ilgalaikė įstaiga“, – pridūrė jis.

Rugpjūčio pabaigoje pranešta, kad netrukus planuojama uždaryti Marijampolės pataisos namų Kybartų sektorių.

Meras tuomet teigė, kad Kybartų pataisos namai yra vienas iš didžiausių darbdavių, ten dirba daugiau kaip 170 vietos gyventojų, be to, veikia suaugusiųjų mokymo centras, Marijampolės profesinio rengimo centras.

Šią savaitę Teisingumo ir Vidaus reikalų ministerijos patvirtinto neteisėtų migrantų perkėlimo į buvusius Kybartų pataisos namus veiksmų planą. Teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos teigimu, šis procesas turėtų užtrukti nuo vieno iki pusantro mėnesio.

Į uždarymui ruošiamus Kybartų pataisos namus apie 800 migrantų šaltuoju laikotarpiu bus perkelti iš palapinių Rūdninkų poligone.

GALERIJA

  • Ministrė žada užtikrinti Kybartų saugumą perkėlus ten neteisėtus migrantus
  • Ministrė žada užtikrinti Kybartų saugumą perkėlus ten neteisėtus migrantus
VRM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

laikas paciai iseiti is posto,

Panele turetu atsistatidinti is pareigu,sitiek pabegeliu prileido i lietuva,kas uz tai dabar atsakys,mes turim moketi didelius mokescius ,kad tuos parazytus islaikitume,o kad mums pakelti algas ponai nesutinka,tik mes turim paskutinius atiduoti mokesciams,o valdzios bobos tik pinigais svaistosi,mums dirbti ir mokescius moketi o sitie parazytai valdzioje tik pider,norus tenkina ir pabegelius islaiko ant musu sprando,o mums tik didina,ir toliau didina mokescius mus uz durnius laiko,geras vaizdelis,Bilotaite turi palikti posta ir nepykinti zmoniu,

Klpd.

Ką ji gali užtikrinti? Tiek metų seime, antikorupcinės komisijos pirmininkuose sėdėjo, o nieko tokio nepadarė.:D). Bent kas gali pasakyti kaip ir ką ji ten dirbo? Manau - niekas.

Kas garantuoja ? Ministrė Bilotaitė ? :)

Kiek PABĖGIMŲ JAU BUVO ? :))) Tuos paskutinius 13 pabėgusių jau sulaikė ? :))) Netikiu nei vienu konservatorių žodžiu , netikiu ir liberaliais .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS