NVSC vadovas R. Petraitis atsisako iš pareigų trauktis savo noru | Diena.lt

NVSC VADOVAS R. PETRAITIS ATSISAKO IŠ PAREIGŲ TRAUKTIS SAVO NORU

Už koronaviruso epidemiologinius tyrimus atsakingo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovas Robertas Petraitis atsisako iš pareigų trauktis savo noru.

Siūlymą trauktis iš pareigų jis išgirdo penktadienį per susitikimą su ministru.

„R. Petraitis nesutinka su ministro pateiktu pasiūlymu“, – BNS pirmadienį patvirtino sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

Su NVSC vadovu penktadienį susitikęs ministras Arūnas Dulkys jį paragino trauktis iš pareigų, sprendimą jis turėjo pranešti iki pirmadienio.

A. Dulkys tuo metu teigė, kad jeigu R. Petraitis nesutiktų pasitraukti, jam tektų „ieškoti kito kelio“ ir imtis „labiau biurokratinių veiksmų“.

NVSC vadovybė kritikos buvo sulaukusi dėl daugiau nei 1 tūkst. neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu. Įstaigos vadovas R. Petraitis teigė, kad situacija susidarė ne dėl jo vadovaujamos įstaigos kaltės, o dėl ligoninių laiku nepateikiamos informacijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Galimai

Sklando tokia info, kad atėjus ministrui Dulkiui galimai ligoninių administracijoms stipriai sumažėjo landų priglausti solidžias biudžeto lėšas per ligoninių "remonto" darbus. Galimai, kad nustumtieji nuo lovio pradės šmeižto kampanijas prieš ministrą...

Turi trauktis iš pareigų

Eiliniam žmogui aišku, kad Petraitis nekompetentingas eiti tokias pareigas, jei net nesugebėjo skelbiant skaičius įterpti sakinį: "Pagal pateiktus gydymo, slaugos įstaigų duomenis skaičiai tokie ir tokie". Tada būtų buvę aišku, kad NVSC atlieka tik duomenų skaitliuko vaidmenį. Kokius skaičius padavė, tokius suskaičiavo. Kitas klausimas, ar nebuvo politinio siekio įtakoti tuos skaičius?

Jonas Lietuvis

Lietuvoje pilna tokių įstaigų kur parazitai dirba pagal caro laikų modelį.Jie maigo mygtukus ,kaip bezdžionės , ir laukia kada ateis alga ,o po to ir pensija. O kas aplinkui darosi , ar teisingai veikia , ar reikalingas visuomenei toks jo darbas , su tokiais rezultatais nusispjauti. Trampas,nesitaraukiantis iš posto, tokiam valdininkui , apsamanojusiam ir apkerpėjusiam, nuvažiavusiam į šalikelę- kaip kelrodė žvaigždė. Garbės ir pareigos supratimas -su minus ženklu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS