Orai: dar pasimėgausime šiluma | Diena.lt

ORAI: DAR PASIMĖGAUSIME ŠILUMA

Gamta mums žada padovanoti dar vieną šiltą, vasarišką savaitę. Tiesa, šiandien pirmoje dienos pusėje galime sulaukti žvarbesnio oro ir lietaus. Atrodo, kad kitą savaitgalį atslinksiantis ciklonas atneš tikrą rudenį.

Šiandien lyti žada tik pirmoje dienos pusėje, vakarų–pietvakarių vėjas nebus stiprus, popietę prasigiedrijus, tikėtina, oras šils iki 20 laipsnių.

Sekmadienį pajūryje žymesnių kritulių nelaukiama, dieną vėjas gali pamažu stiprėti iki 11 m/s, naktis vis dar bus gana šilta – 14–16 laipsnių, diena gali būti vėsi, termometro stulpelis nekils aukščiau 18 laipsnių padalos.

Pirmadienis ir visos kitos ateinančios savaitės darbo dienos turėtų būti giedros, lietaus nenumatoma. Pirmąją savaitės dieną vėjas pamažu rims, naktį termometrai rodys 13–15, dieną – 17–19 laipsnių šilumos.

Antradienis bus dar šiltesnis, dieną tikėtina 19–21 laipsnio šiluma.

Trečiadienis prognozuojamas vasariškas – naktį šils iki 14–16, dieną – iki 21–23 laipsnių šilumos.

Sinoptikai žada, kad ketvirtadienio orai bus labai panašūs – vėjo beveik nejausime, bus saulėta ir šilta – termometrai rodys 21–23 laipsnius.

Ir penktadienį lietaus dar nesitikima, oras truputį atvės, galbūt bus apie pora laipsnių mažiau nei ketvirtadienį.

Užtat kitas savaitgalis gali nebebūti toks malonus, kaip prieš tai buvusios dienos. Tikėtina, kad stiprės vėjas, prapliups lietus, oro temperatūra šeštadienį kris iki 16–18, o sekmadienį iki 15–17 laipsnių.

Vasara buvo dosni gerų orų, ji užsitęsė ir visą rugsėjį. Spalis atkeliauja su jam būdingais lietumis ir žvarba.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O tai tie 20 laipsniai tai Kelvino ar Tompsono laipsniais? Nes girdėjau kad instojus ing ES bei NATO balšievikiški Celzijaus laipsniai jau nebetinka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS