Paroda: Rusijos blokada nesumenkino susidomėjimo lietuviškais produktais | Diena.lt

PARODA: RUSIJOS BLOKADA NESUMENKINO SUSIDOMĖJIMO LIETUVIŠKAIS PRODUKTAIS

Šeštadienį Maskvoje pasibaigusioje tarptautinėje parodoje „Auksinis ruduo“ Lietuvos eksportuotojų produkcija bei tautiniu paveldu pripažinti produktai sulaukė didžiulio susidomėjimo. Jo nesumenkino ir Rusijos blokada įvežamiems pieno produktams.

Nors šią parodą „Auksinis ruduo“ temdė Rusijos draudimai įvežti lietuviškus pieno ir mėsos produktus, tradiciškai vyko Lietuvos žemės ūkio ministro, verslininkų susitikimai su kolegomis iš kitų šalių. Tartasi su Kazachstano, Karelijos, kitų šalių atstovais.

„Jiems yra didelis konsultacijų pieninėje galvijininkystėje poreikis, kur mes turim kompetencijos, gerą  pieninių galvijų genetinę medžiagą. Kalbėta apie verslo galimybes investuoti Karelijoje. Tą informaciją perduosime mūsų verslininkams ir tarpininkausime jiems“, – pasakoja žemės ūkio ministras prof. Vigilijus Jukna.

Pasak ministro, netrukus į Lietuvą atvyks specialistai iš Kazakstano: bus tariamasi dėl bendrų galvijų augintojų, veterinarijos, pieno pramonės projektų. Šiuo metu Kazachstane rengiamas didžiulis projektas, skirtas mažoms pieninėms. Čia taip pat pravers mūsų šalies patirtis.

Originali ir skoninga Lietuvos ekspozicija pristatė tardicinius jau žinomus Rusijos pirkėjams pieno ir mėsos produktus, natūralias obuolių sultis, taip pat tautiniu paveldu pripažintą duoną, girą ir įspūdingus  šakočius.

Šį kartą tik viena bendrovė siūlė mėsos produktų, mat gamintojai dar neatgavo leidimų juos įvežti į Rusiją, o šiomis dienomis sustabdytas ir pieno produktų importas. Tokie draudimai nuostolingi, bet ir verslininkai, ir daugelio parodų organizatorė Rima Kėkštienė viliasi, kad  ilgametis triūsas, užkariaujant Rusijos rinką,  nenueis veltui ir  prekyba bus atnaujinta.

„Kai atgavome Nepriklausomybę, pirmą kartą dalyvavome parodoje Maskvoje. Tada labai sunkai sekėsi. Tuomet pradėjome ėjimą į Rusijos rinką. Dabar tas įdirbis didelis, išvystytas logistikos tinklas. Produktai geri, žinomi rinkoje daug metų“, – sako Žemės ūkio ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Kėkštienė.

„Auksinis ruduo“ – tradicinė agropramonės paroda Maskvoje, kurioje šiemet dalyvavo 25 šalys  – dešimčia mažiau nei pernai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ты

ублюдок с 2классами образования ne ruskiai o rusai недоделанный или под пьяну муху сделанный обдолбыш

tam Nesuprantu

paroda buvo suplanuota iš anksto, niekas net nepagalvojo (o privalėjo pagalvoti, kad mongoloidais pasitikėti negalima), kad ruskiai taip apsidirbs prieš Lietuvą ir visą pasaulį. Visi žino, tik tokie, kaip tu nežino, kad ruskiai pradėjo keršto karą prieš Lietuvą. Seniai reikėjo tiems gudručiams verslininkams ieškoti kitų rinkų (juk žino su kuo turi reikalų), o dabar šitas karas pasitarnavo tik Lietuvai, o ne ruskiams. Kaip rodo parodos duomenys, lietuviškais produktais susidomėjimas buvo didžiulis, nepaisant putino ir jo vasalų darudimų.

Nesuprantu

Is pradziu varo ant tos Russijos, a paskuj vazioja prekiauti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS