Pasikeitė Lietuvos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis | Diena.lt

PASIKEITĖ LIETUVOS KARIUOMENĖS VYRIAUSIASIS PUSKARININKIS

Pirmadienį Kašto apsaugos ministerijoje surengtos iškilmingos ceremonijos metu Lietuvos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis seržantas majoras Dainius Snarskis pareigas perdavė srž. mjr. Remigijui Katinui.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Valdemaras Rupšys naujam vyr. puskarininkiui įteikė jo valdžios regalijas – ženklą ir spontoną (simbolinis puskarininkio atributas, – ELTA), rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.

„Šį paskyrimą priimu kaip didžiausią gyvenimo iššūkį, kurį turėsiu įveikti su visų jūsų pagalba. Džiaugiuosi galimybe tarnauti visų Lietuvos kariuomenės puskarininkių ir kareivių labui. Man tai didelė atsakomybė, už kurią esu dėkingas ne tik manimi pasitikinčiam kariuomenės vadui, bet taip pat ir mano šeimai bei tarnybos draugams“, – ceremonijos metu sakė srž. mjr. R. Katinas.

Kariuomenės vyr. puskarininkis užima kariuomenės vado patarėjo pareigas kariuomenės kareivių, jūreivių ir puskarininkių korpuso klausimais.

Lietuvos kariuomenėje vyr. puskarininkio pareigybės yra įsteigtos visuose bataliono lygmens ir didesniuose kariniuose vienetuose bei štabuose.

GALERIJA

  • Pasikeitė Lietuvos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis
  • Pasikeitė Lietuvos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis
  • Pasikeitė Lietuvos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis
  • Pasikeitė Lietuvos kariuomenės vyriausiasis puskarininkis
A. Plaidžio / KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Ko čia džiaugtis kažkokiais 'pusiniais'?.. :/

Anonimui Pidarui

Jie vagt, moka?

Kęstas

Tam milijardas eurų? Kodėl Vokietija, palyginti su kitomis šalimis, greitai išėjo iš krizės? "Jei įmonės laikinai sutrumpina savo darbo laiką, pavyzdžiui, dėl nuosmukio, darbuotojai gauna trumpalaikę pašalpą. Tada Federalinė užimtumo agentūra (BA) prisiima 60 procentų darbuotojo grynojo atlyginimo, net 67 procentus - darbuotojui su vaikais. Trumpalaikiai darbo pinigai per praėjusią krizę Vokietijai kainavo aštuonis milijardus eurų.Po finansinės krizės BA mokėjo trumpalaikę pašalpą iki dvejų metų; Be to, darbdaviai buvo atleisti nuo socialinio draudimo įmokų. 2009 m. gegužės mėn. beveik 1,5 mln. darbuotojų dirbo trumpomis valandomis, iš kurių daugelis tokiu būdu išsaugojo savo darbą. Toks reguliavimas yra viena iš priežasčių, kodėl Vokietija, palyginti su kitomis šalimis, greitai išėjo iš krizės." Tie darbuotojai nesielgia, kaip mūsų bedarbiai. Jie vaikšto į darbą ir gilina jų žinias bei įgūdžius. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką.)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS