Prezidentūra: Kelių direkcijos vadovo atleidimas atrodo kaip politinis susidorojimas | Diena.lt

PREZIDENTŪRA: KELIŲ DIREKCIJOS VADOVO ATLEIDIMAS ATRODO KAIP POLITINIS SUSIDOROJIMAS

Susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus sprendimas atleisti Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovą Vitalijų Andrejevą atrodo kaip politinis susidorojimas, šis žingsnis kelia dar daugiau abejonių dėl ministro veiklos, teigia Prezidentūra.

„Ministro sprendimas pašalinti vadovą atrodo kaip politinis susidorojimas“, – BNS penktadienį sakė šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

„Prezidento vertinimu, šis žingsnis kelia dar daugiau abejonių dėl ministro veiklos, tuo pačiu meta šešėlį ir ant visos Vyriausybės“, – pridūrė jis.

Prezidento atstovas spaudai priminė, kad Gitanas Nausėda birželio viduryje vetavo LAKD pertvarkymą į valstybės įmonę numatančias Kelių įstatymo ir susijusių įstatymų pataisas.

„Prezidentas vetavo įstatymo nuostatą dėl LAKD valdymo politizavimo. Tačiau jokie įstatymai nepadės, jei ministras savo veiksmais toliau demonstruos teisinį nihilizmą, kuris yra toleruojamas siekiant išsaugoti dabartinės sudėties valdančiąją koaliciją“, – teigė A. Bubnelis.

Prezidento vertinimu, šis žingsnis kelia dar daugiau abejonių dėl ministro veiklos.

J. Narkevičiaus įsakymu iš užimamų pareigų LAKD vadovas V. Andrejevas atleistas penktadienį. Ministerijos teigimu, toks sprendimas priimtas siekiant sklandaus ir efektyvaus įstaigos darbo.

V. Andrejevas ministro sprendimą ketina skųsti teismui.

Susisiekimo ministras dar ketvirtadienį dėl kelių remonto apkaltino V. Andrejevą politikavimu, melavimu ir ministerijos reputacijos žeminimu.

LAKD vadovas kaltinimus neigė ir tvirtino, kad konflikto su ministerija nėra.

Seimas gegužės pabaigoje leido pertvarkyti Kelių direkciją iš biudžetinės įstaigos į valstybės įmonę. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Protingas

Panašu kad ne politinis susidorojimas o kažkoks kriminalinis- mafijinis... taip visi bebrai buvo nuo sovietų laikų įpratę grobstyti valstybės lėšas, kad nebemoka pakeisti savo mąstymo..o prezidentas pritardamas tokių veikėjų paskyrimui daro didelę žalą valstybei

Manau

Kad tikrai tai politinis susidorojimas.Tik pasakyk apie valdančiuosius kritiškai,tuojau būsi pašalinamas,susidoros ir apkaltins kuo tik nori.Tokia jau Karbauskio taktika.

Koks po šimts politinis susidorojimas?

Kodėl klaidinama visuomenė? Tai tikrų tikriausias kriminalinis susidorojimas. Akivaizdu, su Kelių direkcijos vadovu susidorota dėl to, kad jis trukdė valdančiai gandragalvių gaujai per statytinį Neverovičių naudotis mūsų pinigais savo gerbūviui gerinti ir rinkėjams papirkti prieš Seimo rinkimus. Už tai turi atsakyti ne tik Neverovičius, bet ir premjeras Skvernelis bei valdančios Seimą gaujos dirigentas Karbauskis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS