Prieglobsčio prašymus pateikė beveik visi į Lietuvą atgabenti afganistaniečiai | Diena.lt

PRIEGLOBSČIO PRAŠYMUS PATEIKĖ BEVEIK VISI Į LIETUVĄ ATGABENTI AFGANISTANIEČIAI

Prieglobsčio Lietuvoje prašymus pateikė 178 afganistaniečių vertėjai ir jų šeimų nariai. Migracijos departamento direktorės Evelinos Gudzinskaitės teigimu, tai beveik visi iš Afganistano į Lietuvą atgabenti asmenys.

„Mano žiniomis, prieglobsčio prašymus pateikė 178 iš perkeltų afganistaniečių. Visų prašymus mes nagrinėjame ir esame įsipareigoję iki šio mėnesio galo priimti sprendimus dėl jų“, – Eltai teigė E. Gudzinskaitė.

Migracijos departamento direktorės turimais duomenimis, prieglobsčio prašymus pateikė beveik visi su Lietuva bendradarbiavę afganistaniečių vertėjai ir jų šeimos. E. Gudzinskaitės teigimu, kol kas prieglobsčiai afganistaniečiams nėra suteikti, nes, pasak jos, vis dar laukiama patvirtinimo iš kitų įstaigų.

Mano žiniomis, prieglobsčio prašymus pateikė 178 iš perkeltų afganistaniečių.

„Jeigu bus patvirtinta, kad čia tie patys asmenys, kurie turėjo būti, kad ten nėra jokių kabliukų, tai bus priimti sprendimai suteikti prieglobstį ir išduoti leidimus gyventi Lietuvoje“, – sakė Migracijos departamento direktorė.

„Vienintelė intriga, kur gali kilti klausimas, ar tai yra tie žmonės, kurie bendradarbiavo su Lietuva anksčiau ir ar tikrai jie nepakeitė savo įsitikinimų“, – taip pat akcentavo ji.

ELTA primena, kad rugpjūčio viduryje Afganistano prezidentas Ashrafas Ghanis išvyko iš savo šalies į Tadžikistaną, o į Kabulą įžengę Talibano kovotojai užėmė prezidento rūmus.

Griežtosios linijos islamistai užėmė Afganistano sostinę, kai subyrėjo 300 tūkst. karių turėjusios šalies ginkluotosios pajėgos. Islamistų kovotojai taip pat susirinko jų ginkluotę, šaudmenis ir įrangą, įskaitant karinius lėktuvus.

Reaguodama į situaciją Afganistane Lietuvos Vyriausybė nutarė į šalį priimti 200 su Lietuvos kariuomenei padėjusių afganistaniečių ir pasirūpinti jų apgyvendinimu. Nutarimu numatyta 600 tūkst. eurų skirti atvykusių afganistaniečių aprūpinimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Beprotis konservatorius

"Kauno dienos" informacija...:))) "BEVEIK VISI":) O kitus už Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus nuvež atgal į Afganistaną?:)))

Žilvinas Ručys

Lietuvos priešai privežė Lietuvos priešų . Lietuvą valdo Lietuvos priešai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS