Profesionalius karius vilios didesniais atlyginimais | Diena.lt

PROFESIONALIUS KARIUS VILIOS DIDESNIAIS ATLYGINIMAIS

Kitąmet planuojama didinti atlyginimus profesionaliems kariams. Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas aptarė projektus, gerinančius profesionalių karių socialinę gerovę – juos Seimui numatoma pateikti rudens sesijoje.

Praėjusi Seimo pavasario sesija išsiskyrė įstatymų skirtų krašto gynybai, gausa. Geopolitinė situacija ir toliau diktuoja savo sąlygas, todėl ir rudens sesijoje parlamentarų laukia šūsnis  projektų, susijusių su ginkluote, nauja profesionalių karių apmokėjimo tvarka. Būtent profesionalių karių socialinei gerovei rudenį rengiamasi skirti ypatingą dėmesį.

„Laikas eina ir pakeitimai vyksta visur, atsiranda nauji daliniai, naujos tarnybos sąlygos, nauja ginkluotė ir mums reikia tarnaujančių labiau  profesionalių karių. Kyla minimali alga, kyla gyvenimo standartai, ilgėja gyvenimo trukmė – mums reikia daug dalykų, kad profesionali kariuomenė neprarastų patrauklumo“,– sakė J. Olekas.

Pinigai profesionalių karių atlyginimams didinti būtų skirti iš asignavimų krašto apsaugai, kitąmet krašto apsaugos biudžetas didėja 30 procentų.

„Sąlygos turi būti sudarytos visiems pakankamai geros: tiek profesionalams, tiek šauktiniams. Be abejo, profesionalams reikalavimai yra aukštesni ir atitinkamai jų kvalifikacijai palaikyti reikia papildomų sąnaudų. Neturėdami stiprių profesionalų, vien su šauktiniais tikrai neišspręsim problemų“, – teigė L. Graužinienė.

Tuo metu krašto apsaugos ministras džiaugaisi, kad šauktinių sąrašo šiemet gal ir neprireiks. Jau dabar tarnauti užsirašė 2200 savanorių. Liko keturi mėnesiai per kuriuos tikimasi sulaukti dar 800. Būtent  tris tūkstančius šauktinių šiemet planuojama pašaukti.

„Mes kaip vieną galimybių tiems žmonėms, kurie neturi darbo, ypatingai jaunuoliams, kurie dar nepasirinko profesijos, siūlome tarnybą krašto apsaugoje. Susisiekėme su visomis darbo biržomis ir susitarėme, kad kaip vieną iš (darbo) pasirinkimų pasiūlyti tarnybą“,– sakė krašto apsaugos ministras.

Pasak ministro, tarnauti panorę savanoriai yra geros sveikatos. Tarnybai tinkami net 90 procentų atėjusiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS