R. Tamašunienė apie viruso plitimą: situacija bloga, bet valdoma | Diena.lt

R. TAMAŠUNIENĖ APIE VIRUSO PLITIMĄ: SITUACIJA BLOGA, BET VALDOMA

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad pagalba Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) skiriama žmogiškaisiais ištekliais. Ji priduria, kad nors situacija dėl koronaviruso plitimo Lietuvoje yra bloga, tačiau valdoma.

„Šią savaitę pasitelkti kariškiai dirbant su židiniais, nustatant kontaktinius asmenis. Sveikatos apsaugos ministerija papildomai iš savo ministerijos skiria tarnautoją, kuri dirbs su savanoriais ir kariškiais koordinuojant jų veiklą, siekiant maksimaliai gerų rezultatų. Ta pagalba NVSC teikiama žmogiškaisiais resursais iš kitų tarnybų“, – po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio žurnalistams teigė R. Tamašunienė.

Paklausta, ar negalvojama pereiti prie visuotinio karantino, R. Tamašunienė teigė, kad šiuo metu COVID-19 valdymo strategija yra valdyti židinius atskirose teritorijose.

Situacija bloga ir ji tikrai nepagerės artimiausiomis dienomis, bet ji yra valdoma ir sveikatos sistema būtų pasirengusi ją suvaldyti maksimaliai gerai.

„Kol kas pasirinkta strategija valdyti pagal židinius, taip pat pagal teritorijas, gyventojų sergamumo skaičius konkrečioje savivaldybėje. Tam pritarė ir Vyriausybės COVID-19 valdymo komitetas, ten taip pat analitikai, mokslininkai pateikė savo įžvalgas. Situacija yra valdoma, bet, aišku, visuomenė turi susirūpinti ir imtis pagrindinių visiems žinomų priemonių“, – sakė ministrė.

„Situacija bloga ir ji tikrai nepagerės artimiausiomis dienomis, bet ji yra valdoma ir sveikatos sistema būtų pasirengusi ją suvaldyti maksimaliai gerai“, – pridūrė ji.

Pareigūnai gauna apsaugos priemones

R. Tamašunienė teigia, kad kol kas koronaviruso situacija tarp vidaus reikalų sistemos pareigūnų nekelia susirūpinimo. Pasak jos, nors yra sergančių ir saviizoliacijoje esančių pareigūnų, tačiau nuolatinis darbas yra užtikrinamas.

„Yra pareigūnų, kurie serga, yra pareigūnų, kurie kaip kontaktiniai asmenys privalo izoliuotis, bet tarnybos organizavo darbą, aprūpino priemonėmis ir kol kas dar didelio susirūpinimo vidaus sistemos tarnybos nekelia. Visus tarnybų vadovus Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) dar kartą įpareigojo imtis būtinų priemonių ir užtikrinti pareigūnų srautus vykdant pagrindines funkcijas“, – žurnalistams po VESK posėdžio sakė R. Tamašunienė.

Ministrė taip pat teigė, kad visiems pareigūnams yra užtikrinamas nuolatinis asmens apsaugos priemonių atnaujinimas iš valstybės rezervo.

„Tas procesas vyksta jau pakankamai gerai, jau visi įprato ir nuolatinis aprūpinimas būtiniausiomis priemonėmis vyksta visose viešųjų paslaugų teikimo ir valstybės, savivaldybės institucijose. Vyksta pirkimai ir nuolatinis papildymas“, – patikino R. Tamašunienė.

Šiuo metu saviizoliacijoje yra apie 80 policijos pareigūnų, apie 20 pasieniečių.

Kaip kalbėjo ministrė, pareigūnai funkcijas vykdo pasiskirstę pamainomis.

„Pareigūnai yra kitaip organizavę darbą – vyksta pamaininis darbas, taip pat pareigūnams rekomenduojama labai riboti savo socialinius kontaktus po darbo, laisvalaikiu. Jie aprūpinami reikalingomis apsauginėmis priemonėmis, vadovai stengiasi, kad kuo daugiau pareigūnų būtų išlaikyti“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė.

Jos teigimu, didesni koronaviruso židiniai buvo policijos skyriuose Pasvalyje ir Radviliškyje.

„Pareigūnai jau sveiksta, grįžta į savo pareigas. Šiuo metu saviizoliacijoje yra apie 80 policijos pareigūnų, apie 20 pasieniečių, o atvejų yra pakankamai nedaug – vos keli susirgę pasieniečiai, policijoje daugiau, nes pati tarnyba yra didesnė, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente taip pat“, – informavo R. Tamašunienė.

Pasak ministrės, kai kurios funkcijos perkeltos vykdyti nuotoliniu būdu – pavyzdžiui, skundų nagrinėjimas.

GALERIJA

  • R. Tamašunienė apie viruso plitimą: situacija bloga, bet valdoma
M. Morkevičiaus / ELTOS, freepik.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kavenskis

O pasirodo si ugnegesiu dujokaukiu vage ir apie medicina nusimano......

ogi

blokuokit visus turistynius laisvuliberponiuku trankymasi po svieta ir nereikes dusint tautos ta padare svedai ir kt salys o kvepavimo tramdymas dar uzdedant pilieciui bauda tai nusikaltymas be irodymu ir su prievarta;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS