R. Tamašunienė: ugniagesiams nereikės rengti protesto akcijų | Diena.lt

R. TAMAŠUNIENĖ: UGNIAGESIAMS NEREIKĖS RENGTI PROTESTO AKCIJŲ

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teigia, kad ugniagesiams gelbėtojams nereikės imtis protesto akcijų dėl atlyginimų kėlimo. Pasak ministrės, su Ugniagesių gelbėtojų profsąjunga nuolat vyksta dialogas, ir ugniagesių atlyginimų klausimas turėtų atsirasti biudžete.

„Nemanau, kad jiems reikės protestuoti (...), su Ugniagesių gelbėtojų profsąjungų atstovu man teko matytis per tą mėnesį tris kartus (...) Jau šiais metais buvo papildomai skirta 3,5 milijono eurų ugniagesių atlyginimų didinimui. Buvo vertinti 800 pareigūnų, per vertinimą jiems pakils atlyginimas ir jau pakilo. Rugpjūčio mėnesį pabaigtas antras etapas, papildomai žemiausios grandies ugniagesiai bus įvertinti ,ir tai susiję su darbo užmokesčio didėjimu. Tą didėjimą mes teikiame biudžeto projektu. Jis turėtų atsirasti biudžete ir užtikrinti tą tolygų visų pareigūnų darbo užmokesčio didėjimą“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė R. Tamašunienė.

Ministrė teigia, kad Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga aktyviai atstovauja savo pareigūnams, todėl, pasak jos, valstybė atsižvelgs į jų reikalavimus ir bandys rasti visiems aktualius kompromisus.

„Mes susitikinėjame, kalbame. Profsąjungos, taip, jos nori parodyti, kad jos to siekia. Reikia pripažinti, kad jos dirba labai aktyviai ir gerai atstovauja savo pareigūnams. Manau, mes rasime kompromisą, ir pajaus mūsų ugniagesiai, gelbėtojai, kad valstybė tinkamai apmoka už jų atliekamas pareigas“, – teigė ji.

ELTA primena, kad Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga prašo skirti papildomai 0,5 mln. eurų ir ne mažiau kaip 1300 pareigūnų per šių metų neeilinius vertinimus pakelti atlyginimų koeficientus per 0,5 punkto. Taip pat profesinė sąjunga reikalauja panaikinti visas 15 grupės ugniagesių gelbėtojo pareigybes, įsteigti vyresniųjų ugniagesių gelbėtojų pareigybes, taip pat inicijuoti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) finansinį auditą. Neišgirdus reikalavimų pareigūnai nuo spalio žada protesto akcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS