Raseinių meras: gaila, kad A. Veryga nesiryžta skelbti lokalaus karantino | Diena.lt

RASEINIŲ MERAS: GAILA, KAD A. VERYGA NESIRYŽTA SKELBTI LOKALAUS KARANTINO

Raseinių rajono meras Andrius Bautronis teigia, kad rajone įvestos tik rekomendacinio pobūdžio saugumo priemonės, nes privalomas – gali įvesti tik Vyriausybė arba valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga.

„Veiksmai yra rekomendancinio pobūdžio, nes savivaldybės ekstremalių situacijų komisija negali imperatyviai įpareigoti verslo ir kitų bei ne savivaldybei nepriklausančių subjektų vykdyti tam tikrus reikalavimus, kai buvo, pavyzdžiui, vykdoma karantino metu Vyriausybės nutarimu“, – teigė A. Bautronis.

Raseinių rajono savivaldybė penktadienį taip pat atidėjo planus kreiptis į Vyriausybę dėl lokalaus karantino paskelbimo. Raseinių rajono meras apgailestavo, kad A. Veryga pats neinicijuoja lokalaus karantino.

„Dėl kreipimosi į Vyriausybę dėl lokalaus karantino paskelbimo. Ekstremalios situacijos komisijos sprendimas buvo nesikreipti. Kadangi savaitgalį suaktyviname tiriamųjų ratą, skaičių, jei situacija nemažės, o tik didės, tai tuomet inicijuosime kreipimąsi į Vyriausybę ir prašysime Vyriausybės įvesti lokalų karantiną. Bet atkreipiame dėmesį ir į sveikatos apsaugos ministro pasakymus, kad jie kol kas nemato galimybės įvedinėti lokalių karantinų atskiruose rajonuose. Tai mums tenka tik apgailestauti, kad ministerija ir Vyriausybė to neinicijuoja. Rajonas realiai paliekamas vienas savo veiksmams, kuriuos mes tikrai įgyvendinsime“, – sakė jis.

Bet atkreipiame dėmesį ir į sveikatos apsaugos ministro pasakymus, kad jie kol kas nemato galimybės įvedinėti lokalių karantinų atskiruose rajonuose.

ELTA primena, kad Raseinių rajone kol kas pastebimas didžiausias protrūkis šalyje, savivaldybėje per 14 dienų fiksuojamas 329,9 atvejo rodiklis 100 tūkst. gyventojų. Raseinių savivaldybės ekstremalių situacijų komisija įvedė rekomendacijas gyventojams visose viešose vietose dėvėti veido kaukes, mažiausiai dviem savaitėms atšaukti visas keliones į kitus rajonus, vengti bet kokių susibūrimų.

Penktadienį Raseinių rajono meras A.  Bautronis taip pat pranešė, kad jam atlikto COVID-19 testo rezultatas yra teigiamas. Koronavirusas patvirtintas ir administracijos direktoriui Edmundui Jonylai.

A. Veryga: svarstysime dėl pareigūnų dažnesnio patikrinimo

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga teigia, kad bus svarstoma galimybė dažniau testuoti valstybės pareigūnus.

„Kol kas tokio plano nebuvo, bet, matyt, po šito įvykio (Raseinių rajono mero susirgimo – ELTA) bus apie tai pagalvota“, – LRT televizijai teigė jis.

Kita vertus, A. Veryga atkreipia dėmesį, kad saviizoliacijoje esantis valstybės tarnautojas gali dirbti nuotoliniu būdu.

„Kažkokio ypatingo algoritmo nėra, jei žmogus susirgtų ir jis negalėtų atlikti savo pareigų, tai yra sudėliota valstybėje, kas vaduoja valstybės pareigūnus. Tai visa teisinė sistema egzistuojanti, o šiuo atveju epidemiologai įvertins riziką ir pasakys, kiek ji yra didelė. Šiuo atveju kalbame ne apie susirgimą, o apie izoliaciją. Izoliacijoje žmogus savo pareigas puikiausiai gali atlikti“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ū

Ka merui veryga pažadėjo

K

Melagiai vagis skustagalviai

iki šiol , RASEINIŲ meras n e s u v o k i a

KARANTINO pasekmių,---ko gero ,rajono gyventojai a p s i r i k o išrinkdami meru BAUTRONĮ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS