S. Skvernelis apie naujus karantino ribojimus: toks lengvas chaosėlis | Diena.lt

S. SKVERNELIS APIE NAUJUS KARANTINO RIBOJIMUS: TOKS LENGVAS CHAOSĖLIS

Kadenciją baigęs premjeras, Seimo narys Saulius Skvernelis sako, kad Ingridos Šimonytės Vyriausybė sprendimus dėl koronaviruso valdymo priima chaotiškai.

„Toks lengvas chaosėlis – ribojimai keičiasi, matot, nė paros neišbuvo (...). Manau, kad chaoso niekam nereikia, o chaosas pakankamai didelis per šitas dienas“, – BNS pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, sekmadienį priimtas Vyriausybės nutarimas dėl karantino yra neteisėtas.

„Yra numatytos tvarkos, kokiu būdu keičiamos karantino sąlygos – privalo būti sveikatos apsaugos ministro teikimas, o jo nebuvo. Vyriausybė be teikimo negali nei įvesti karantino, nei keisti jo sąlygų“, – teigė buvęs premjeras.

Vyriausybė sekmadienį sugriežtino karantiną, tačiau pirmadienį patikslino kai kurias jo sąlygas dėl prekybos, judėjimo apribojimų, žmonių susitikimų lauke, taip pat teisinių, grožio, apgyvendinimo paslaugų.

Pirmadienio posėdyje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pristatė teikimą dėl karantino pratęsimo. Premjerė Ingrida Šimonytė pripažino, kad sekmadienį Vyriausybės sprendimas buvo priimtas nesilaikant procedūrų, pagal kurias toks teikimas privalomas.

S. Skvernelis vis dėlto pripažino, kad pirmadienį priimtas Vyriausybės nutarimas yra „realesnis“.

„Manau, kad šios dienos variantas, palyginus su vakar dienos, iš esmės skiriasi. Aš manau, kad jis realesnis“, – tvirtino S. Skvernelis.

Anot buvusio premjero, vertinant judėjimo ribojimus per Velykų savaitgalį, naujos Vyriausybės įvestus ribojimus dėl kelionių tarp savivaldybių būtų sunku įgyvendinti.

„Tos trys dienos buvo labai sudėtingos visai sistemai, o dirbo ne tik policija. Čia jeigu tris savaites tai daryt kasdien, tai neįmanoma“, – sakė Seimo narys.

Jo teigimu, nauja Vyriausybė taip pat galėjo priimti kitokį sprendimą dėl kirpyklų darbo.

„Tos pačios kirpyklos – tarp pirmo ir antro karantino buvo parodyta, kad ten saugu. Dirba žmonės su kaukėmis, klientai su kaukėmis, kontaktas išlaikomas minimalus, klientai tarpusavy nesimaišo – yra užsirašymo valandos, tai kam dabar tą reikėjo padaryt, sunku pasakyt“, – teigė buvęs premjeras.

Jis taip pat teigė tikėjęsis per pirmą Vyriausybės posėdį pamatyti koronaviruso suvaldymo planą.

„Kažkaip to naujo plano nesimato. Mes tikėjomės, kad jis bus iškart pirmą posėdį pateiktas“, – svarstė S. Skvernelis.

Vyriausybės sprendimu nuo trečiadienio bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių ir vaistines, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties, negalės būti teikiamos kontaktinės paslaugos, trunkančios ilgiau nei 15 minučių.

Gyventojams be itin svarbių priežasčių draudžiama palikti savo savivaldybę, o pasivaikščioti viešose vietose gali tik šeimų nariai arba du žmonės iš skirtingų šeimų.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31 dienos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

pastebėjimas

Juokingiausia, kad dabar rėkiantys esą žalieji buvo įvedę per menkus suvaržymus nuo kovo mėnesio iki pat rinkimų rezultatų paskelbimo isteriškai klykė esą genocidas, kaukės blogis, pažeistos žmonių teisės, verygą teisti, tik laimėjo rinkimus ir plokštelė apsivertė, tie patys padarai aiškina esą suvaržymai per menki :) Bet ir padarai :)

Anonimas

> Dar ką nors sugalvok, įspūdingiau atrodysi ....ir būtinai beretę užsidėk, tada visi zombiai tikės tavimi :)

To mano nuomone

Pasimokyti iš dviejų debilų kai davesti šalį iki 3600 susirgimų per dieną,ar kaip sužlugdyti visą ekonomiką prie 10 atvejų per dieną pavasarį,ar kaip praskolinti šalį 11 milijardų eurų,ar kaip draugeliams padėti laimėti konkursus su 10 x brangesnėmis kainomis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS