S. Skvernelis: vasarą masinių renginių uždarose erdvėse turėtų nebūti | Diena.lt

S. SKVERNELIS: VASARĄ MASINIŲ RENGINIŲ UŽDAROSE ERDVĖSE TURĖTŲ NEBŪTI

Vasarą masinių renginių dėl koronaviruso plitimo grėsmės turėtų nebūti, tačiau galimos jų alternatyvos lauke, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Manau, kad ne. Yra alternatyvų – lauke visokios formos atsiranda, išradingi yra žmonės, tai tas formas reikės taikyti“, – žurnalistams Seime antradienį sakė Vyriausybės vadovas.

Jis teigė, kad nereiktų spėlioti, kada tokius renginius bus galima organizuoti, nes tai priklausys nuo to, kaip toliau plis virusas.

„Nespėliokime, žiūrėkime, kokia bus epidemiologinė situacija, nes tai yra didžiausia grėsmė viruso plitimui, ypač masiniai renginiai uždarose patalpose“, – teigė S. Skvernelis.

Lietuvoje dėl koronaviruso grėsmės kovo 16 dieną paskelbtas karantinas, jis galioja iki gegužės 11 dienos. Premjero teigimu, yra galimybė, kad tai gali būti paskutinė karantino diena.

„Yra tokia galimybė, nes šiandien Vyriausybės nutarimas galioja iki gegužės 11 dienos“, – tvirtino ministras pirmininkas.

Jis taip pat pridūrė, kad gali būti ir taip, jog karantinas nebus pratęstas, tačiau liks galioti tam tikri apribojimai.

„Su tam tikromis apsaugos sąlygomis mes turėsime pakankamai ilgai gyventi“, – sakė S. Skvernelis.

Karantino metu draudžiama organizuoti masinius renginius, tačiau pastaruoju metu renginių organizatoriai išbando alternatyvias formas – lauko kiną ir koncertus automobiliuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS