Sanatorijos „Belorus“ darbuotojai rengia simbolinę akciją dėl pritaikytų sankcijų | Diena.lt

SANATORIJOS „BELORUS“ DARBUOTOJAI RENGIA SIMBOLINĘ AKCIJĄ DĖL PRITAIKYTŲ SANKCIJŲ

Druskininkuose esančios sanatorijos „Belorus“ darbuotojai antradienį rengia simbolinę akciją dėl jų darbovietei pritaikytų Europos Sąjungos sankcijų ir sanatorijos ateities.

„Dabar žmonės rinktis negali, tad bus iškabinti plakatai ant sanatorijos tvoros, o jos pastate bus įžiebtos šviesios, kurios palaipsniui viena po kitos bus gesinamos“, – BNS sakė sanatorijos darbo tarybos pirmininkas Vladislavas Šaruckis.

„Tuo norime simbolizuoti mūsų sanatorijos uždarymą“, – pridūrė jis.

Jis ir Pietų Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ vadovas Arūnas Lekavičius akcijos metu taip pat ketina atsakyti į klausimus žurnalistams.

Auklėtoju sanatorijoje dirbantis V. Šaruckis sakė, kad jos darbuotojai pasigenda šalies valdžios pagalbos ir pastangų jų darbo vietoms išsaugoti.

„Buvo pasitarimas su socialinės apsaugos ir darbo ministre. Kol kas valdžia ruošia mums tik vieną pagalbos būdą – bedarbio pašalpą. Mes neišgirdome nė vieno kito varianto, kaip išgelbėti sanatoriją. Sanatorijos darbuotojai nori turėti darbą“, – teigė V. Šaruckis.

Praėjusią savaitę sanatorija kreipėsi į Prezidentūrą, Vyriausybę ir Seimą – valdžia raginama peržiūrėti sanatorijai pritaikytų ES sankcijų taikymo teisėtumą, taip pat norima išgirsti išaiškinimą dėl sanatorijos ateities.

Seime šiuo metu svarstomos pataisos, kurios leistų mokėti specialias išmokas sanatoriją paliekantiems darbuotojams, tačiau kai kurie parlamentarai abejoja tokio sprendimo efektyvumu.

Sanatorijos darbuotojai galėjo likti be pajamų, kai įstaigos sąskaitos banke „Swedbank“ buvo įšaldytos ES įvedus sankcijas Baltarusijos prezidento administracijoje veikiančiai Vyriausiajai ūkio valdybai.

Lietuva pritaikė išimtį, kad sanatorijos darbuotojams, kurių dauguma yra Lietuvos piliečiai, būtų išmokėtos algos. Dėl pritaikytų sankcijų pajamų už gruodžio mėnesį laukė beveik 400 sanatorijos darbuotojų.

„Belorus“ sanatorijos atvejis yra pirmasis Lietuvos istorijoje, kai šalyje veikiančiai įmonei pritaikomos tarptautinės sankcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gal paaiškintų,

kuo jie "lygesni" už tūkstančius kitų LT dirbančiųjų, likusių be darbo 2020-tais? Jei netinka čia teikoma socialinė parama, kreipkitės į savo bosą Lukašką.

Protestuoja

Kacapų nuopisos

ВЛАДИМИР МОСКВИЧЕВ

МОЛОДЦЫ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS