Šiaulių prokuroras V. Kulikauskas siūlomas vadovauti Kalėjimų departamentui | Diena.lt

ŠIAULIŲ PROKURORAS V. KULIKAUSKAS SIŪLOMAS VADOVAUTI KALĖJIMŲ DEPARTAMENTUI

Vadovauti Kalėjimų departamentui teisingumo ministras Elvinas Jankevičius ketina siūlyti Šiaulių apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Virginijaus Kulikausko kandidatūrą.

„Ieškojome naujo vadovo ilgai, pagaliau radome rimtą ir atsakingą kandidatą. Virginijus Kulikauskas studijavo penitencinę teisę, turi vadovaujančios patirties vidaus tarnyboje. Jį teigiamai vertina ir apibūdina kolegos iš prokuratūros ir kitų statutinių įstaigų“, – BNS sakė E. Jankevičius.

V. Kulikausko kandidatūrą svarstyti Vyriausybei E. Jankevičius norėtų pateikti jau kitą savaitę, tačiau greičiausiai nebus baigti formalumai – tinkamumas eiti pareigas, taip pat sveikatos patikrinimas.

Teisingumo ministras teigė, kad kandidatūra patiko ne tik jam, bet ir premjerui Sauliui Skverneliui, su kuriuo kandidatūra aptarta pirmadienį.

„Buvome prieš kelias dienas susitikę su ministru pirmininku, ir viskas – teiksime. Dar jį tikrina tarnybos, tai pateiksime, kai patikrins (...) Aš įsivaizduoju, kad per dvi, tris savaites“, – sakė E. Jankevičius.

V. Kulikauskas Mykolo Romerio universiteto (tuometinėje Lietuvos teisės akademijoje) yra įgijęs teisininko kvalifikaciją, prokuratūroje dirba nuo 2002 metų, tuomet buvo paskirtas dirbti Šiaulių miesto apylinkės prokuroru, 2007 metais paskirtas Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroru, vėliau pervestas į Šiaulių apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas.

Savo privačių interesų deklaracijoje jis yra nurodęs, kad nuo 1998 metų priklauso Radviliškio medžiotojų būreliui „Briedis“.

Anksčiau BNS ministras E. Jankevičius yra teigęs, kad turi ne vieną kandidatūrą vadovauti Kalėjimų departamentui, tačiau tikslių pavardžių įvardyti nebuvo linkęs.

Kalėjimų departamentas vadovo neturi nuo vasario pradžios, kai Vyriausybės sprendimu buvo atleistas Robertas Krikštaponis. Norą palikti einamas pareigas jis pareiškė dar sausio pradžioje.

Naujasis departamento vadovas skiriamas ne konkurso būdu. Nuo šių metų Kalėjimų departamento vadovą skiria Vyriausybė teisingumo ministro teikimu.

Šios permainos įsigaliojo pernai Seimui priėmus Vidaus tarnybos statuto redakciją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS