Šiemetinės emigracijos mastai: išvyko tiek, kiek gyvena Marijampolėje | Diena.lt

ŠIEMETINĖS EMIGRACIJOS MASTAI: IŠVYKO TIEK, KIEK GYVENA MARIJAMPOLĖJE

Šių metų sausio–spalio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, vis daugiau Lietuvos piliečių grįžta gyventi į Lietuvą, o išvykstančiųjų skaičius mažėja.

Vis dėlto iš šalies šiemet išvyko 4259 žmonėmis daugiau nei atvyko.

Statistikos departamento duomenimis, per dešimt šių metų mėnesių iš Lietuvos išvyko kiek daugiau žmonių nei gyvena Marijampolėje – 36 tūkst. 130, tačiau tai yra 14,2 proc. mažiau negu pernai.

Tuo metu į Lietuvą atvyko 31 tūkst. 871 žmogus. Du trečdaliai imigrantų yra Lietuvos piliečiai. Statistikos departamento duomenimis, tai 1,9 karto daugiau nei praėjusiais metais.

Per dešimt šių metų mėnesių iš Lietuvos išvyko kiek daugiau žmonių nei gyvena Marijampolėje – 36 tūkst. 130.

„Iš tiesų, tendencijos atrodo gana optimistiškai – emigracija mažėja, o imigracija, ir ypač grįžtamoji, auga, bet emigracija vis tiek išlieka aukštame lygyje. O dėl grįžtamosios migracijos neaišku, ar tai ilgalaikė tendencija“, – BNS sakė Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro vadovė Audra Sipavičienė.

Lietuvoje tebefiksuojamas neigiamas natūralus gyventojų prieaugis. Sausio–spalio mėnesiais šalyje iš viso gimė 24 tūkst. 126 kūdikiai, mirė 33 tūkst. 94 žmonės.

Teigiama natūrali gyventojų kaita per dešimt šių metų mėnesių fiksuojama keturiose vietovėse: Vilniaus mieste, Kauno bei Klaipėdos rajonuose ir Neringoje.

Vilniuje šiuo laikotarpiu gimė 5797 kūdikiai, mirė 4783 žmonės. Kauno rajone gimė 997, mirė 802, Klaipėdos rajone gimė 538, mirė 496, o Neringoje gimė 47 kūdikiai, mirė 15 žmonių.

Didžiausias neigiamas gyventojų kaitos rodiklis per dešimt šių metų mėnesių fiksuojamas Kauno mieste, čia gimė 2566 kūdikiai, mirė 3376 žmonės.

A. Sipavičienės teigimu, pirmą kartą per porą dešimtmečių Lietuvos gyventojų sumažėjimą daugiau lėmė natūralus gyventojų prieaugis (minusinis) nei migracija.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Zelemuncikui

Nesu kvailesnis kaip tamsta , be to cia ne varzybos “kas protingesnis” bet straipsnio komentavimas. Kalba ismokti galima bet akcentas visada liks, niekad nebusi ”vienas is musu”( one of us). Tevyne yra viena ir pilnai niekad nepritapsi, nebent tave isveze svetur dar vaika. O kad gan padoru buta Lietuvoj gali issinuomot uz 300 euru tai faktas. Issinuomot padoru buta uz dvigubai daugiau kokioj Anglijoj ar Amerikoj. Tai paprasciausiai neimanoma. Maisto kokybe velgi negincijama...

Kuo toliau tuo daugiau iavaziuoja issimoksline

Arba kad ir uzsieniuose baigia moklsus. Ypac UK matau labai daug besimokancio jaunimo. Lietuvoje lieka , kurie dar turi kokius darbus, arba nevykeliai, kurie nezino nei kalbos, nei kaip bilieta nusipirkt. Todel ir skauda sirdi, kad musu jaunimas tikrai protingas, be gali gabus, bet sirba ir gyvena svetur.

Zelemunčikas

Algi,esi stebėtinai kvailas.Vos išmokęs vietinių kalbą,tampi savu tarp svetmų.Lietuvoje,jeigu ubagu gimiai,ubagu ir mirsi,nors ir patriotas esi dešimt kartų.Prisiminka rusai Lietuvoje visuomet buvo svetimi,nes sakydavo,kad jiems mokėti ,,po litovskyj''nereikia,nes jie vusame pasaulyje susikalba ,,po ruskyj''.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS