Siūloma atšaukti karantiną nuo birželio 16 dienos | Diena.lt

SIŪLOMA ATŠAUKTI KARANTINĄ NUO BIRŽELIO 16 DIENOS

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija siūlo ministrų kabinetui pritarti dėl koronaviruso grėsmės paskelbto karantino atšaukimui nuo birželio 16 dienos, tačiau liktų galioti vasario pabaigoje paskelbta ekstremali situacija.

Tai po ekstremalių situacijų komisijos posėdžio pirmadienį žurnalistams pranešė komisijai vadovaujanti vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Ji teigia, kad kol kas Lietuva neatitinka dviejų iš keturių karantino atšaukimui keliamų kriterijų – viršijamas įvežtinių atvejų skaičius, taip pat yra per daug pavienių koronaviruso atvejų, tačiau sveikatos sistema ir situacijos valdymo mechanizmai yra pasirengę suvaldyti galimas grėsmes.

„Praktiškai grįžtama prie normalaus gyvenimo, bet su tam tikrais įpročiais saugoti save ir kitus“, – sakė ministrė.

Praktiškai grįžtama prie normalaus gyvenimo, bet su tam tikrais įpročiais saugoti save ir kitus.

Jos vadovaujama komisija taip pat siūlo iki liepos 16 dienos pratęsti laikiną vidaus sienų kontrolę, vykdant į Lietuvą atvykstančių asmenų patikrinimus oro uostuose, Klaipėdos jūrų uoste.

Tai reiškia, kad pasų patikra galios tik atvykstantiems lėktuvais arba keltais, o važiuojantiems keliais tikrinimo procedūrų nebus.

Be kita ko, siūlomos ir dvi naujos užsieniečių, kuriems galima atvykti, kategorijos: nacionalinės vizos turėtojai ir atvykstantys iš saugių trečiųjų šalių.

Saugia šalimi laikoma ta, kuri atitinka nustatytus sergamumo kriterijus. Šių šalių sąrašą kiekvieną savaitę skelbia Sveikatos apsaugos ministerija.

Atšaukus karantiną, taip pat siūloma neberiboti maitinimo ir pasilinksminimo darbo laiko, kas dvi savaites didinti renginių dalyvių skaičių.

Be kita ko, atšaukus karantiną, išliktų tam tikri reikalavimai dėl saugaus atstumo ir higienos laikymosi.

Šiuos reikalavimus po karantino atšaukimo tvirtins sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Karantinas dėl koronaviruso grėsmės įvestas kovo 16 dieną, o valstybės lygio ekstremali situacija paskelbta vasario 26 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

anonimas

AR JUMS DAR NEAISKU KAD CIA YRA BANDYMAS SUVARYTI VISUS I GARDA IR SUCIPUOTI KAIP KITAIP ZMONIJA PRIGAZDINTI KOL NEVELU PRIESINKITES NES PONAI UZ SITA AFIORA GAUNA DIDZIULIUS PINIGUS O KADA SUCIPUOS BUSITE KAIP MOBILUS TELEFONAI JUSU GYVYBE JU RANKOSE NENAUDINGAS 2 METRAI PO ZEME PRIBUSKITE NEKLAUSE PASAKU CIA VYKDOMAS GENOCIDAS

koronapanikiorai, ko triedžiate?

Nešiokite toliau 24 val. per parą kaukes ir liksite sveiki. Kas dar ne taip...?

socpajacai

gal baikit pagal PSO ir soroso bei bgeic dudele sokti nes tas jusu durnumas uzkniso?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS