Subjuro ne tik oras, bet ir migrantų nuotaika: dėl sušlapusių palapinių Rūdninkuose kilo konfliktas | Diena.lt

SUBJURO NE TIK ORAS, BET IR MIGRANTŲ NUOTAIKA: DĖL SUŠLAPUSIŲ PALAPINIŲ RŪDNINKUOSE KILO KONFLIKTAS

Rūdninkų poligone, kuriame apgyvendinti neteisėtai sieną kirtę migrantai, pirmadienį kilo konfliktas. Nelegalai nepatenkinti ne tik subjurusiais orais, bet ir sušlapusiomis palapinėmis.

Poligone dirbantiems specialistams į pagalbą dėl tarp migrantų kilusio šaršalo skubėjo ir policijos pareigūnai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalo žurnalistus informavo, kad pranešimas apie kilusį konfliktą gautas 14.16 val.

„Turime tik tą informaciją, kad paprašė policijos, kadangi poligone vyksta neramumai“, – situaciją komentavo J. Samorokovskaja.

Vidaus reikalų ministrės patarėja komunikacijai Lina Laurinaitytė-Grigienė patikslino, kad neramumai poligone kilo dėl sulytų palapinių.

Aš manau, kad mūsų Viešojo saugumo tarnyba tiesiog nelaukdama į ką tai galėtų išvirsti pakvietė pastiprinimą ir policijos pareigūnai atvažiavo, kalbasi su migrantais.

„Po lietaus kai kurios palapinės sudrėko ir deformavosi. Migrantai dėl to buvo nepatenkinti. Koks kiekis tų palapinių, negaliu pasakyti, nes, mano žiniomis, dalis palapinių Rūdninkuose yra iš rezervo fondo, dalis iš paramos. Rezervo fondo palapinės, matyt, yra patvaresnės ir joms lietus nebaisus. Šiandien ir pati lankiausi Padvarionių užkardoje ir mačiau ten ir šeimas su mažais vaikais tose palapinėse. Tos palapinės iš tikrųjų tą lietų atlaikė“, – portalo žurnalistams pasakojo ministerijos atstovė.

„Bet, matyt, Rūdninkuose yra palapinių, kurioms lietus nebuvo toks geras ir dėl to migrantai pradėjo kelti neramumus. Aš manau, kad mūsų Viešojo saugumo tarnyba tiesiog nelaukdama į ką tai galėtų išvirsti pakvietė pastiprinimą ir policijos pareigūnai atvažiavo, kalbasi su migrantais. Kaip suprantu, visiškai neblogai vyksta diskusija, aš kalbėjau su policijos pareigūnais. Bet migrantai yra iškėlę tokių reikalavimų, kurių mes negalime įgyvendinti. Pavyzdžiui, jie reikalauja būti perkelti į namukus. O mes puikiai suprantame, kad šiuo metu tokių galimybių neturime, nes net ir šeimos su mažais vaikais užkardose gyvena palapinėse ir vis tiek jie yra prioritetas“, – teigė L. Laurinaitytė-Grigienė.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Ministerijos atstovės teigimu, migrantai yra nepatenkinti gyvenimo sąlygomis. „Trumpai tariant – taip. Jiems nepatinka, nes orai pasikeitė ir tos palapinės ne visos yra puikiai pritaikytos lietingam orui. Jiems tenka galbūt ir atsikelti vandenį nupurtyti, gal kur nors pralyja. Tai sukėlė jų nepasitenkinimą“, – pridūrė vidaus reikalų ministrės patarėja komunikacijai.

Jiems nepatinka, nes orai pasikeitė ir tos palapinės ne visos yra puikiai pritaikytos lietingam orui. 

Tačiau, kaip skelbia sinoptikai, šią savaitę tropinių karščių nežadama. Ar nekils dar didesnis migrantų pasipiktinimas, jei kasdien sulauks nemenkos porcijos lietaus? „Šiuo metu Lietuva neturi ką daugiau pasiūlyti. Šiuo metu mes susiduriame su didžiule problema tiesiog apgyvendinimo. Bet kokiose palapinėse. Tai, kas dabar yra Rūdninkuose, yra maksimaliai tai, ką mes galėjome šiai dienai skirti. Yra žmonių, kurie tiesiog sėdi užkardose ant žemės ir laukia, kur bus išvežti. Pasakyti, kad mes šitą problemą išspręsime per vieną dieną, tikrai negalėčiau. Bet kad bus ieškomas sprendimas – galbūt galima užtraukti kažkokiu drėgmės nepraleidžiančiu celofanu ar kuo. Nežinau tų technologijų. Pareigūnai dabar kalbasi, žiūri, ieško sprendimų“, – portalui kauno.diena.lt teigė L. Laurinaitytė-Grigienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (50)

tai tegu važiuoja

kur sausa, iš kur ir atvažiavo.

ALGIS

KAIP BAISIAI JIE ELGIASI ATSLIŪKINĘ PRAŠYTI PRIEGLOBSČIO , O KAS BUS PASKUI

žiema artėja

Jiems jau spalį mūsų orai bus visiškai nepakeliami. Ko jie tikėjosi? Aš suprantu, kad juos apgavo Irake, kad jie dabar šoko būsenoje, bet prie ko čia Lietuva?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS