Transporto įmonės žada aktyviai informuoti keleivius apie privalomas kaukes | Diena.lt

TRANSPORTO ĮMONĖS ŽADA AKTYVIAI INFORMUOTI KELEIVIUS APIE PRIVALOMAS KAUKES

Vyriausybei nutarus nuo šeštadienio grąžinti privalomą kaukių dėvėjimą, viešojo transporto įmonės žada aktyviai informuoti keleivius apie šį reikalavimą ir sako besitikinčios jų sąmoningumo.

Sostinės viešąjį transportą valdančios savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovė spaudai Miglė Bielinytė informavo BNS, kad ruošiamasi aktyviau informuoti keleivius apie grįžusią pareigą dėvėti veido kaukes.

„Stebint situaciją ir rekomendacijai tapus taisykle apie kaukių dėvėjimą informuosime dar aktyviau, taip pat šią savaitę organizuosime edukacines viešojo transporto kontrolės akcijas“, – sakė „Susisiekimo paslaugų“ atstovė spaudai.

Jos teigimu, akcijų metu kontrolieriai didžiausių srautų stotelėse ir viešajame transporte stebės situaciją, primins keleiviams apie būtinybę dėvėti kaukes, o jeigu prireiks, tokios akcijos bus kartojamos.

„Žinoma, tikimės ir pačių keleivių sąmoningumo – ne tik viešajame transporte, ir kitose uždarose ar viešose erdvėse“, – teigė M. Bielinytė.

Žinoma, tikimės ir pačių keleivių sąmoningumo – ne tik viešajame transporte, ir kitose uždarose ar viešose erdvėse.

Vilniaus ir Kauno viešojo tranasporto įmonių atstovai teigia, kad miestų gyventojai buvo skatinami dėvėti apsaugines kaukes ir tuo metu, kai jos buvo tik rekomenduojamos.

„Kauniečiai skatinami dėvėti apsaugines kaukes uždarose patalpose, išlaikyti saugius atstumus, viešajame transporte“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Jis teigė, kad ir toliau ketinama reguliariai nuo koronaviruso tirti „Kauno autobusų“ darbuotojus.

„Šiuo metu yra nustatyti šeši atvejai, tačiau nė vienas iš sergančiųjų neturėjo tiesioginio kontakto su keleiviais“, – teigė savivaldybės atstovas.

Tuo metu „Lietuvos geležinkelių“ atstovė spaudai Rūta Atroškaitė BNS teigė, kad ruošiamasi iki šeštadienio komunikuoti apie grįžusį nurodymą dėvėti kaukes.

„Pirmiausiai, dar iki rugpjūčio 1 dienos keleiviams komunikuosime apie Vyriausybės nutarimą dėl kaukių grąžinimo, kad jie turėtų laiko susipažinti su grįžusiu reikalavimu ir pasiruoštų kelionėms“, – teigė bendrovės atstovė.

„Iš ankstesnės patirties matome, kad dauguma keleivių elgėsi sąmoningai ir dėvėjo kaukes, kai tai buvo privaloma“, – pridūrė ji.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė taip pat teigė, kad traukinių personalas atidžiau stebės keliaujančius žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS