V. Rupšys: Baltarusijos pasienyje nuolat pasieniečiams padeda 1-2 tūkst. karių | Diena.lt

V. RUPŠYS: BALTARUSIJOS PASIENYJE NUOLAT PASIENIEČIAMS PADEDA 1-2 TŪKST. KARIŲ

Pasienyje su Baltarusija nuolat Lietuvos pasieniečiams padeda nuo vieno iki dviejų tūkstančių šalies karių, jų skaičius gali būti didinamas priklausomai nuo situacijos, teigia kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys.

„Bendroj sumoj 9 tūkst. dalyvavo nuo birželio 11 dienos, bet nuolat dalyvaujame 1-2 tūkst. karių. Bet, aišku, čia – ne riba ir jeigu pareikalaus situacija ir bus prašymas, tai bus daugiau“, – žurnalistams antradienį sakė kariuomenės vadas.

Seimas iki vasario vidurio yra pratęsęs kariuomenės įgaliojimus pasienyje su Baltarusija, kur kariai teikia paramą Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams, besidorojantiems su migracijos krize.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio apgręžta daugiau nei 7,3 tūkst. žmonių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija. Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.

GALERIJA

  • V. Rupšys: Baltarusijos pasienyje nuolat pasieniečiams padeda 1-2 tūkst. karių
Kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kokie kvaili lietuviai ,nesupranta pagrindinio reikalo. Gaila ir labai gaila kad pati Lietuva eina i pražūtį ,JAV kurstoma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS