Per Vasario 16-osios renginius šalyje dirbs sustiprintos policijos pajėgos | Diena.lt

PER VASARIO 16-OSIOS RENGINIUS ŠALYJE DIRBS SUSTIPRINTOS POLICIJOS PAJĖGOS

Per Vasario 16-osios renginius ir visą ilgąjį savaitgalį šalyje dirbs sustiprintos policijos pajėgos.

Kaip Eltai sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, daugiau viešąją tvarką užtikrinančių pareigūnų žmonės galės išvysti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginių metu tiek Vilniuje, tiek ir kituose miestuose.

„Ilgąjį savaitgalį dirbs sustiprintos policijos pajėgos. Daugiau pareigūnų dirbs viešose vietose, užtikrinant viešąją tvarką ir eismo saugumą“, – sakė R. Matonis.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) komunikacijos specialistės Redos Zarauskienės, laikinojoje sostinėje ilgojo savaitgalio metu dirbs daugiau nei įprastai policijos pareigūnų.

„Šventinę dieną ir savaitgalį dirbs sustiprintos policijos pajėgos, kurios užtikrins viešąją tvarką miesto viešose erdvėse renginių metu“, – sakė Kauno AVPK atstovė.

„Tradiciškai ilgojo savaitgalio metu didesnis dėmesys taip pat bus skiriamas ir neblaivių vairuotojų kontrolei, todėl raginame piliečius būti sąmoningais ir Lietuvai šią svarbią šventę sutikti saugiai“, – pridūrė R. Zarauskienė.

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta kvietimas į vasario 17 d. sostinėje esą organizuojamą mitingą prieš NATO ir Vokietijos brigados dislokavimą Lietuvoje. Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vyriausiasis patarėjas Darius Buta įspėja, kad tai gali būti susiję su galima provokacija.

„Tarnybos informacija dalinasi, apie renginį informuoti ir pareigūnai. Mitingas nėra sankcionuotas. Jei vyktų kažkokios provokacijos, būtų atitinkamai reaguojama“, – pabrėžė NKVC patarėjas.

Savo ruožtu policijos pareigūnai taip pat pažymi, kad oficialių kreipimųsi dėl tokio renginio organizavimo nebuvo gauta. Prašymų dėl leidimo organizuoti tokį susirinkimą nėra sulaukusi ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Anot Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, informacija apie minėtą renginį yra pastebėta, esant poreikiui, pareigūnai skirs papildomų pajėgų viešosios tvarkos užtikrinimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

> policistas

17-tą nieko nenusimato, nebent tokių provokatorių išspyrimas iš Lietuvos visam laikui.

policistas

Tai septynioliktą nusimato darbelio ir šviečiasi apdovanojimai bei paaukštinimai už išmuštus dantis,dujomis išdegintas akis,sulaužytus kaulus.

Su Laisve

Tauta ! Gaila, kad čia taip ir nepritapo invazinės ordos chalopai, kaip ir vietiniai, kartomis rusofašistams tebetarnaujantys padleckiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS