A. Veryga: situacija dėl koronaviruso Baltarusijoje kelia susirūpinimą | Diena.lt

A. VERYGA: SITUACIJA DĖL KORONAVIRUSO BALTARUSIJOJE KELIA SUSIRŪPINIMĄ

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad situacija dėl koronaviruso Baltarusijoje kelia susirūpinimą.

Ministras atkreipė dėmesį į Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenko kalbas, menkinančias krizės mastą, ir valdžios sprendimą nenutraukti sporto renginių.

„Sudėtinga įvertinti, kiek iš tų viešų žinučių ar televizijos reportažų galima vertinti, kiek ta situacija atspindi ar neatspindi realybės, bet iš Baltarusijos vadovo pasisakymo ir tų nufilmuotų vaizdų, kada yra pozuojama sporto rungtynėse, kur yra daug žmonių, ir sakoma, kad to viruso čia nėra, tikrai labai kelia susirūpinimą“, – trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo A. Veryga.

„Panašių žinučių girdėjome ir Lietuvoje, tas laikas nėra senas, kada Italijos krepšinio treneriai su tam tikra pašaipa vertino priiminėjamas priemones Lietuvoje, dabar mes tą girdim kai kuriose kitose šalyse. Sutinku su šalies prezidento vertinimu, kad tai kelia didelį susirūpinimą. Ir kokia yra tikra situacija, matyt, mes nelabai galime ir žinoti“, – pridūrė jis.

A. Veryga tikriausiai mintyje turėjo Milano krepšinio komandos trenerį Ettore Messiną, kai jis atvykęs į Kauną vasario pabaigoje pareiškė, kad reakcija yra perdėta, o žmonės išprotėjo dėl viruso. Kauno „Žalgirio“ krepšinio treneris Šarūnas Jasikevičius tada sakė pritariantis šioms mintims, o prieš rungtynes juokais užsidengė veidą, imituodamas kaukę.

Kritikos Baltarusijai dėl viruso valdymo anksčiau išsakė prezidentas Gitanas Nausėda ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Baltarusija yra vienintelė regiono valstybė, dėl koronaviruso pandemijos neuždariusi savo sienų.

Šalyje taip pat neatšauktos aukščiausiosios futbolo lygos rungtynės. Oficialiais duomenimis, Baltarusijoje patvirtinti 163 užsikrėtimo COVID-19 atvejai, vienas žmogus mirė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pilietis

o kaip lietuvoje reali padetis?

baikit

verkslenti su visais spekuliantais ir eupidais kurie ir platina sia epidemija o uzdarykit sienas absoliuciai visiems be isimciu ir betkokio statuso kad ir betkokiam prezidentui ar u spec t kurios ir sukele si global pekla?...

Anonimas

Svarbu mums su sitais uzdaryti siena ir nebus ko pergyventi. O gal veryga dar neuzdare sienos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS