Vienišas tėtis po geradario apsilankymo: būtumėt matę, kaip žibėjo vaikų akys! | Diena.lt

VIENIŠAS TĖTIS PO GERADARIO APSILANKYMO: BŪTUMĖT MATĘ, KAIP ŽIBĖJO VAIKŲ AKYS!

„Jeigu turi daugiau, neturėtų būti gaila duoti kitam“, – sako alytiškis Edgaras Mazaliauskas. Jaunas vyras jau maždaug trejus metus ieško ir padedant kitiems atranda nepasiturinčias šeimas, kurias nustebina vienokiomis ar kitokiomis dovanomis nelaukdamas konkrečios progos ar datos.

Kalėdos – spalį

Štai, pavyzdžiui, praėjusios savaitės viduryje vienai Alytaus rajone, Mankūnų kaime, gyvenančiai šeimai Kalėdos atėjo anksčiau nei gruodį. Tris vaikus – Dominyką, Pijų ir Urtę vienas auginantis vienišas tėtis Rimvydas Kančys paklaustas, kaip jautėsi tądien, kai į jo kiemą įžengė kraštietis, nešinas nešiojamu kompiuteriu, kurį netrukus įteikė, šyptelėjo.

„Labai geros emocijos! Kai socialiniame tinkle Edgaras paskelbė, jog padovanos kompiuterį, sūnus per mano feisbuką parašė, kad jam kompiuterio reikia labiausiai. Komentaras surinko išties daug reakcijų, tad mums ir atiteko ši netikėta dovana. Net nemoku apsakyti, kaip džiaugiuosi. Būtumėt matę, kaip žibėjo vaikų akys“, – emocijų pliūpsnio negailėjo pašnekovas pridurdamas, jog nors kompiuteriai namie – du, o atžalų – trys, visi jie moka dalytis.

„Vyras vienas augina tris vaikus, nes prieš kurį laiką jį paliko žmona. Nepaisant to, kad gyvena kukliau, yra tvarkingas, nevartojantis alkoholio ir išties sunkiai dirbantis, kad atžaloms nieko netrūktų“, – gražių žodžių apie Rimvydą, kurį pagrindinėje Alytaus miesto grupėje socialiniame tinkle patariamas kitų, tarp šimtų norinčiųjų išsirinko ir padovanojo jo šeimai nešiojamą kompiuterį, negailėjo Edgaras.

Patiki ne kiekvienas

Nors toks poelgis – ne pirmasis ir jaunas vyras dovanomis bei maistu jau yra nudžiuginęs ne vieną sunkiau besiverčiančią šeimą, tačiau, prasitarė, jog ne visus savo darbus yra linkęs viešinti. Edgaras neslėpė – ne daugelis linkę tikėti, jog jis iš tiesų pildo duotus pažadus. Kai kurie netgi galvoja, jog jaunas vyras visa tai daro siekdamas sensacijos, šou.

Nebūtina pirkti telefono už 2 tūkst. eurų, nes įsigijus kur kas pigesnį, pokalbis telefonu, juk nebus kitoks. O likę pinigai gali kažkam praversti.

„Būtent todėl šį Rimvydo šeimos atvejį nusprendžiau parodyti pasidalydamas nuotrauka socialiniame tinkle, kad internautai, manantys, jog aš iš tiesų nieko nedovanoju, o tik meluoju, pamatytų, kad mano pažadai kitiems nėra iš piršto laužti“, – atviravo geradarys.

Paklaustas, kokios buvo Rimvydo vaikų reakcijos, supratus, kad netrukus rankose laikys taip reikiamą nešiojamą kompiuterį, Edgaras sakė, jog situacija jam priminė vaikystę, kai išsipildė jo paties svajonė turėti šį daiktą. Nors jam šiandien tokia dovana tėra smulkmena, sako alytiškis, Rimvydo atžaloms, įvykis, kai nepažįstamas dėdė padovanojo kompiuterį, turėtų įsiminti ilgam.

Dalytis – čia ir dabar

Tiesa, Edgaras prasitarė iš dalies sulaužęs duotą pažadą – staigmena Alytaus rajone gyvenančią šeimą turėjo pasiekti per Kalėdas, tačiau jaunas vyras pamanė, jog norint kažką nudžiuginti, visai nereikia laukti tam tikros konkrečios dienos. Pasak pašnekovo, jei yra galimybė, reikia įgyvendinti ją šiandien, nes rytojus ne visada išaušta.

„Šventės yra tik datos. Mąstau šiek tiek kitaip nei daugelis, todėl nusprendžiau, kad Kalėdų dvasia Rimvydo šeimą ims ir aplankys spalį. Norėčiau, kad visi žmonės dalintųsi tarpusavyje – kiekvienas atsižvelgiant į asmenines galimybes. Tokiu būdu, mano nuomone, sumažėtų nūdienoje ryškus atsiskyrimas tarp pasiturinčių ir nepasiturinčių. Noriu, kad visi būtų lygūs. Nebūtina pirkti telefono už 2 tūkst. eurų, nes įsigijus kur kas pigesnį, pokalbis telefonu, juk nebus kitoks. O likę pinigai gali kažkam praversti“, – šyptelėjo alytiškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Ona

Aš mielai norėčiau prisidėti prie šeimos gerovės, jeigu žinociau, kaip tą šeimą rasti

Ginta

Sveiki, gal kas zinot kontaktus kad galeciau ir as prisideti bent dalele prie seimos gerio❤️

Kirilas

Palaikau Edgaro sprendima aukoti ne fondo kisenems o zmonems. Edgaras isties yra supratingas ir nuosirdus, tai ne pirmi ir tikrai ne paskutiniai tokie jo geri poelgiai. O kompiuteris vaikams atnes daug daugiau negu cia rasantys komentarus gali isivaizduoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS