Vyriausybė skyrė rentą Nepriklausomybės Akto signatarui J. V. Paleckiui | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ SKYRĖ RENTĄ NEPRIKLAUSOMYBĖS AKTO SIGNATARUI J. V. PALECKIUI

Trečiadienį Vyriausybės posėdyje nuspręsta skirti rentą Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarui Justui Vincui Paleckiui.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija vasario 19 d. registravo tai numatantį Vyriausybės nutarimo projektą.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai turi teisę gauti valstybinę signataro rentą, kurios dydis yra 38,79 proc. Seimo nario pareiginės algos per mėnesį, ji šiuo metu viršija 2 tūkst. eurų prieš mokesčius.

„Rentą gaunantis signataras turi neturėti draudžiamųjų pajamų (išskyrus už autorines sutartis už kūrybinę veiklą), ji skiriama nuo teisės įgijimo dienos, tačiau mokama ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių, skaičiuojant nuo dienos, kurią pateikiami visi reikiami dokumentai“, - teigiama Vyriausybės pažymoje.

J. V. Paleckis 1990-1992 m. buvo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatas, signataras, Užsienio reikalų komisijos pirmininko pavaduotojas, o 1990-ųjų kovo 11-ąją tapo Lietuvos Nepriklausomybės akto signataru. Vėliau jis buvo paskirtas nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje. Taip pat buvo ambasadorius Portugalijoje bei Airijoje. 2002-2004 m. ėjo užsienio reikalų viceministro pareigas. 2004-2014 m. buvo Europos Parlamento narys, PES frakcijos narys. 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jadzė

Na,supraskit,jam reikia nešt lauknešėlius sūnui palaidūnui į kaliūzę,dar advokatus pasamdyt,tai ką jūz manot,nekainuoja?

Dionizas

Už ką jam renta,kad sūnų kalaboranta prorusiškai išaugino.Negi visiems issigimeliams Lietuvoje tentas skiria.Gal ir buvę kagebistai gavo?

hau

Jis gauna EP pensiją .Lietuvos mastu tai labai didelė pensija. Ir Sodros pensiją. Ar negana? Ar būtina renta?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS