Vyriausybė spręs dėl veiklų be galimybių paso | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ SPRĘS DĖL VEIKLŲ BE GALIMYBIŲ PASO

  • 1

Vyriausybė trečiadienį turėtų priimti sprendimą dėl konkrečių paslaugų ir veiklų ribojimo žmonėms, neturintiems galimybių paso.

„Bus svarstomos kontaktinės paslaugos ir ūkinės veiklos, vykdomos tik asmenims, kurie atitinka galimybių paso kriterijus“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Aistė Šuksta.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė antradienį paskelbė, jog ministerija diskusijose dėl galimybių paso siūlo „ribojimais netrukdyti žmonių, kurie yra pasiskiepiję“.

„Visų veiklų, kurioms taikomas galimybių pasas, reikia neriboti jokiais kitais papildomais ribojimais, kaip pavyzdžiui, atstumai, kaukės ir pan. Jeigu veiki su pasu – tiek klientams, tiek paslaugos teikėjui, turi būti visiška laisvė“, – feisbuke rašė ministrė.

Ji taip pat teigė, kad siūloma galimybių paso netaikyti veikloms ir paslaugoms lauke.

Bus svarstomos kontaktinės paslaugos ir ūkinės veiklos, vykdomos tik asmenims, kurie atitinka galimybių paso kriterijus.

„(Siūloma) galimybių paso naudojimą įvesti vienu metu sektoriams, kuriuose jis bus naudojamas. Suteikti laiko pasiruošti ir per tą laiką dar kartą pakviesti žmones skiepytis“, – aiškino ministrė.

A. Armonaitė pirmadienį teigė, kad galimybių paso galiojimo laikas ilgės iki dviejų mėnesių. Ekonomikos ir inovacijų ministerijos sprendimu, nuo pirmadienio galimybių pasas galioja nebe vieną savaitę, o mėnesį.

Ministrų kabinetas praėjusią savaitę sutarė, jog artėjant prie 300 COVID-19 pacientų ligoninėse ribos būtų įvedami kontaktinės veiklos ribojimai neturintiems galimybių paso, išskyrus kai kurias išimtis.

Galimybių pasą gali gauti pasiskiepiję, koronavirusu persirgę bei turintys neigiamą testo rezultatą žmonės. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tata

Pilna diskriminacija -zmogaus teisiu pazeidimas -zmones turi jau pasus o kitu pasu konstitucija nenumato-armonaite lauk

SUSIJUSIOS NAUJIENOS