Apie šunų kalbą | Diena.lt

APIE ŠUNŲ KALBĄ

Vilniaus lopšelis-darželis „Žiburėlis“ ėmė ir staiga žybtelėjo, it koks žiburys, kai viena šios įstaigos pedagogė feisbuke išklojo, kas jai „ant širdies“. Komentare rusų kalba ši Lietuvos gyventoja (ir turbūt pilietė) lietuvių kalbą sulygino su šunų kalba.

Nieko naujo, štai vienoje gimnazijoje prieš pat Naujuosius Lietuvoje gyvenantis Rusijos pilietis proginiame renginyje rusiškai skaitė savo kūrybos eilėraštį apie fašistus, o pačioje pabaigoje drėbtelėjo, jog negalįs ramiai miegoti, nes „fašizmas atgimsta“ (tikrai turėdamas galvoje ne savo istorinę tėvynę).

Bent jau vienu klausimu – kas yra tikrų žmonių kalba – jų nuomonės tikrai turėtų sutapti. Visa kita – šunų skalijimas.

Pirmu atveju pedagogė (abipusiu sutarimu) darželyje daugiau nebedirbs, antru – „poetas-antifašistas“ nieko nepraras, nuolatinio leidimo gyventi Lietuvoje iš jo, ko gero, už tą posmą niekas neatims, tad bus kita proga, jis vėl ateis į tą pačią ar kitą Klaipėdos mokyklą paskaityti savo poezijos. Gal kitą kartą bus dar drąsesnis, nes jis – laisvas žmogus, laisvoje šalyje ir laisvai gali skelbti savo kūrybą ir reikšti savo nuomonę, juolab yra tikras, jeigu kas, Kremlius tikrai eis ginti savo tėvynainių užsienyje nuo tų fašistų, kurie – žmonės-nežmonės ir jų net kalba primena šunų lojimą. Taip, matyt, galvoja darželio pedagogė iš Vilniaus.

Ar poetas mano kitaip? Bent jau vienu klausimu – kas yra tikrų žmonių kalba – jų nuomonės tikrai turėtų sutapti. Visa kita – šunų skalijimas. Ir dar.

„Erdvė – tai pats didžiausias turtas. Ne mokslo ir kultūros pasiekimai, o užkariavimai kelia pasididžiavimą.“ Taip rusų istorikas, Sankt Peterburgo Europos universiteto profesorius Jevgenijus Anisimovas tiesiai šviesiai paaiškino savo tautiečių pasaulio supratimą apie jų misiją pasaulio istorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

trumpai šunėkakalbiam

Yra labai daug apie Vorsklos mūšį kuriam totorai sutriuškino Vytautą Didyjį. Yra neginuginčijamas faktas kad lietuva 1795 metais, ta LDK lietuva, kuri triuškino laptožnikus, atsidūrė po tų vyžų padu. O 1963 Muravjovas tuos lietuvos didžiavyrius korė tiesiog pundais ir vežė į Sibirą tūkstančiais. Ir faktas, mane nušiurpinęs. Dar prie lavonido buvo lietuvoje kaimų, neturinčių lauko šikinykų.

Anonimas

laba diena ,,asilo nuotrupa is pauodegio ---;; laba diena skamba pagarbiai!!! ,nieko panashaus i asilo bliovima zdrali,zdravi razadrali fui skeltanagi nedaknistas ,nes uzsislaptinai Laisvoje valstybeje.

Anonimas

....//tam ishako palikuoniui// ,kuris laimingai priskreto Lietuvoje //ir naudojasi tualetu!! cha//,o skeltanagiai rusioje ir dabar ---gale lauko shikine nulengvina . matomai,tas laptioznikas nesinaudoja ziniomis apie rashos "stebuklus ",kurie vyksta 21amziuje ,o ne LDK laikmeciu ,kai "tratino "///tai to skeltanagio asilo "izvalgos -cha,cha,cha/// Vytauto Didziojo kariauna tuos nusmurgusius laptioznikus ...atsilikes mastyme ,kaip leninas mauzeeee te nebuna skaudu betkurios tautos zmogui neskirstau zmoniu pagal tautybe,skirstau pagal ZMONISHKUMA,,,,, Tikri zmones -rusai sakydavo uzklyde i Lietuva; Jusu kalba shvelni-daininga maloni girdeti.... bet dabar reishkiasi laisvoje Lietuvoje priskreteliai....Taikos!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS