Beširdis patarimas | Diena.lt

BEŠIRDIS PATARIMAS

Kreipkitės į teismą. Tokiais patarimais nemokamai vaišina įvairios valstybinės institucijos sunkiai išsprendžiamose, netipiškose situacijose besikapstančius piliečius. Be to, tie piliečiai dar pavadinami (girdint tik siauram bendradarbių kavos klubo rateliui) įkyriais ir pan.

Valstybinės įstaigos patarimas kreiptis į teismą dažniausiai reiškia raginimą atstoti, uždaryti duris ir užmiršti kelią į čia. Suprask: daugiau su jumis neturėsime reikalų, mums nesvarbu, ką apie mus galvojate, todėl ir siunčiame jums laišką su nuorodą „noreply“ (neatsakyti).

Be to, siūloma galimybė apskųsti net ir tokį laišką. Paprastai valdiškos įstaigos laiške šis patarimas dėstomas taip: šis atsakymas per vieną mėnesį nuo jo įteikimo dienos gali būti skundžiamas įstatymo nustatyta tvarka Lietuvos Respublikos… (ir t. t.).

Valstybinis aparatas linkęs apaugti biurokratiniais pelėsiais, kurie gimdo sprendimų formalumą arba visišką atsainumą.

Atrodo neįtikėtina, bet tokiomis frazėmis pasibaigiančių atsakymų sulaukia ir žurnalistai. Tokį laišką rašydamas biudžetininkas turbūt suvokia, kad neatsakė į pateiktus klausimus arba nesigilino ir atsakė paviršutiniškai, gal tiesiog patingėjo arba turėjo kokių nors tik jam vienam žinomų priežasčių atsakyti atmestinai. O tada – kreipkitės į teismą.

Pasiūlymas kreiptis į teismą ypač beširdis atrodo iš valstybinių įstaigų pusės, kurias už visuomenės pinigus (didelius) neretai atstovauja privatūs advokatai ir retai kada patiems biudžetiniams darbuotojams, padariusiems net ir didžiulių klaidų (dėl aplaidumo, neišmanymo ar pan.), reikia sukti galvą dėl išlaidų teismams. Bet kodėl kitiems nepasiūlius?

Tiesiog kreipkitės į teismą ir susikraukite teismo kuprinę: vaistų sutrikusiam miegui palaikyti ir nervams bent kiek apsaugoti, pasirūpinkite pinigais, nes teisingumas brangiai kainuoja. Dar atsakykite sau klausimą: ar jūsų atlyginimas suteikia jums galimybę tikėtis teisingumo teisinėje valstybėje?

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ne-a...

Čia ne beširdis patarimas, čia labai gudrus patarimas! Varykit bylinėtis, pinigėlius mokėkit, nuo tų pinigėlių valstybei mokesčiai byra, iš tų mokesčių tie patys subinės nuo šilto krėslo nepakeliantys valdininkai toliau tunka. O kai įsitikinsit, kad bylinėjotės bergždžiai, kitą kartą valdininkėliams nervų negadinsit.

O karo

Metu uz tokius pyzdukus valdininkus reikia kariauti dar.

Birute

taigi taip būna tik tada jeigu turi pinigų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS