Ką saugojo policija? | Diena.lt

KĄ SAUGOJO POLICIJA?

Galima iškristi iš obels. Ir prisitrenkti. Panašiai galima nukristi ir nuo obelisko. Pavyzdžiui, nuo to, kur policijai pastatė Kaune. Iš 8 m aukščio. Pavojinga būtų. Tačiau pasitaiko.

Tai žino kriminalinėmis temomis rašanti kolegė. Ji policijai turėjo paprastą klausimą, bet išgirdusi paaiškinimą nustebo: policija dėjosi it iškritusi iš obels. Ar obelisko.

Norint suprasti situacijos keistumą, reikia priminti istoriją apie girtą keturračio vairuotoją, spalio 6-ąją prisidirbusį Lapėse. Pralėkęs pro viešojo transporto stotelę, kur būriavosi moksleiviai, sustojo tik įvažiavęs į restorano vitrininį langą ir jį sutrupino, pašiurpindamas ne tik darbuotojus, bet ir restorane buvusią mamą su mažamečiu. Be to, keturratis neregistruotas, nedraustas, be techninės apžiūros, vairuotojas – be teisių, (anksčiau atimtos už chuliganišką vairavimą). Žodžiu, absoliučiai piktybiškas chuliganas.

Tyrimas užtruko. Sprendimas dėl nuobaudos priimtas šią savaitę. Kai „Kauno dienos“ žurnalistė pasiteiravo, kokia bausmė, išgirdo tai, ko nesitikėjo. Policija pareiškė neteiksianti jokios informacijos, nes prisidirbęs asmuo – ne viešas, tad duomenys apie jį – privatūs. Saugomi. Ir taškas.

Tačiau tai ne saugojimas, o visuomenei pavojingo asmens dangstymas, reziumavo nustebinta žurnalistė. Nuspręsta su policijos saviveiklininkais nesitaikstyti. Buvo pateiktas paklausimas Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, kuri paaiškino: „Darantis nusikaltimus […] pilnametis asmuo negali tikėtis savo teisės į privatumą apsaugos tokia pat apimtimi kaip teisės aktų nepažeidęs asmuo. Todėl žiniasklaidos galimybių rašyti apie nusikaltimus padariusių asmenų veiklą, vertinti jų elgesį ribojimas prieštarautų viešajam interesui ir keltų pavojų, nes visuomenė prarastų ginklą kovojant su asmenimis, kurių veikla kelia pavojų tiek visuomenei, tiek ir pačiai demokratinei santvarkai.“

Tik po šio paaiškinimo policiją pateikė duomenis. Nebeatrodė it iš obels iškritusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Taip

musu valdzia mato tik kitu saliu korupcija, o kad lietuva paskendusi korupcijoje ir laikai kaip 90 vel ne uz kalnu, tai nieko...

matomai, policajams akis eurais uzklijavo ir snukius ju

prikiso ,todel jie, nei mato , nei girdi , nei baudzia , nei apie nusikaltelius informacija dalinasi ....visi isgamos ,banditai , iskrypeliai --yra policaju draugai, ir prieteliai geriausi.

ką čia policija..

Valdžiukai, kurie tikrai nesispyrioja dėl savo duomenų konfidencialumo kuomet eina per rinkimus i valdžią, tuojau pat stropiai pradeda laikytis šio ,,įstatymo" kai patampa išrinkti:D) Niekad neužmiršiu vieno epizodo kuomet su miestiečių grupe nuėjom į priėmimą pas Klaipėdos merą (ne dabartinį) dėl griūvančio ir apleisto senamiesčio. Ir ponas pasikvietęs dvi specialistes iš atitinkamo savivaldybės skyriaus, neleido ne tik įsirašyti ką jos sako ( ne viską-gi atsiminsi iš informacijos..), bet neleido net nufotografuoti bendros nuotraukos! Sako ,,toks duomenų konfidencialumo įstatymas" Kaip patogu toks įstatymas - žmonės žino kad tokioje srityje tikrai dirba specialistės o kas jos - negalima žinot..Apsurdas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS