Karštos vasaros laukimas | Diena.lt

KARŠTOS VASAROS LAUKIMAS

Pradėsime nuo gerosios naujienos (ne Evangelija, bet vis šis tas). Apmaudu tik tiek, kad ta geroji kol kas – vienintelė (blogųjų bus daugiau). Taigi gera žinia ta, kad karštis, netikėtai užplūdęs šalį, kiek atslūgs ir leis atsikvėpti nuo srūvančio autobuso bendrakeleivių prakaito ir net urgzti nebepajėgiančių miesto šunų.

Teks susitaikyti su pajūrį okupuojančiais turistais. Ir tai kol kas viskas, kuo galėsime pasidžiaugti (kalbame apie latentinius skeptikus ir mizantropus) prasidėjus kalendorinei vasarai.

Psichopatams ir sociopatams labiau pasisekė. Šis turistinis sezonas jiems žada būti spalvingas ir netgi turbūt suteiks vidinio pasitenkinimo. Tad netgi tie, kurie neskiria tinklinio nuo lauko teniso, jau veikiausiai atkreipė dėmesį, kad netrukus Prancūzijoje startuos Europos futbolo čempionatas.

Na, jie nėra tiek pamišę, kad dėtų vilčių į mūsų nacionalinę rinktinę, kuri tokiose šventėse lieka užribyje. Juos džiugina kitkas. Štai Pentagonas įspėjo į Senąjį žemyną keliaujančius amerikiečių turistus, kad Prancūzijoje vyksiantis futbolo čempionatas gali tapti teroristų taikiniu.

Įvertinus tai, kad ši futbolo fiesta sutrauks per milijoną turistų iš užsienio, visai galimas dalykas, kad bepročiai ten susigundys surengti savo šou. Tai ir yra blogoji naujiena. Jos taip laukia tie, kuriems paprastai nuotaiką pataiso ir energijos suteikia kriminalinių žinių skyrelis.

Dar mizantropams vilčių suteikia Katalikų jaunimo dienos Krokuvoje. Čia tikimasi sulaukti per 2,5 mln. žmonių. Kodėl ne idealus taikinys teroristų atakoms?

Na, o jei džihadistai susimautų, turime naujai išrinktąjį Filipinų prezidentą. Tas tai tikrai atrodo rimtas vyras. Ir, regis, vykdys savo rinkimų pažadą – žudyti narkotikų prekeivius, prievartautojus, galvažudžius ir net žurnalistus.

Jei dar ir šito mažai, visai netrukus – britų referendumas dėl jų Karalystės likimo ES. Ko ne karšta vasara? Apie Afriką, Artimuosius Rytus, Rusiją ir Rytų Ukrainą kalbėti net neverta, ten karštis neslūgsta visus metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS