Kiekviena diena – lyg asilų šventė | Diena.lt

KIEKVIENA DIENA – LYG ASILŲ ŠVENTĖ

Vos tik dienraštyje pasirodė straipsnis apie trijų Baltijos šalių sėkmę, patirtą per 20 metų Europos Sąjungoje, iškart sučiurleno komentatorių pagiežos upeliai.

Štai klausiamuoju pseudonimu „Sėkmės istorija? Ir kur ta sėkmė?“ pasidabinusi moteriškė užsriūbavo: „Sėkmė aplankė tik tuos, kurie įstojus į ES gavo galimybę legaliai pabėgti į kitas šalis ir ten susikurti savo gyvenimą iš naujo. Visiems kitiems čia likusiems – tik skurdas ir vargas!“.

Na, taip, gerbiamoji, Lietuvos žmonės išties įgijo galimybę legaliai darbuotis ir prasigyventi normaliuose užsieniuose (jei, suprantama, ne gegužės 1-ąją arba kokią nors kitą kanopinių fiestą kasdien šventė). Argi tai blogai? Duok Dieve, jiems sveikatos, nes puikiai visi žino, kad didžiausi lėšų pervedimai į Lietuvą – iš Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Airijos, Vokietijos. Ir tai, kad mūsų piliečiai padoriai gyvena tose civilizuotose šalyse, tikrai yra puiku.

Nebuvo didesnių vergų už SSRS piliečius, tautų kalėjime lenkusius nugarą bolševikų partijai ir sovietų kariuomenei.

Galima pykti, galima neigti, bet ir Lietuvoje per tą 20-metį daug kas pasikeitė. Taip, tai tiesa – skurdo vis dar nemažai, kaip nemažai šiferinių stogų tėviškės peizažuose. Tačiau statistika vis tiek byloja, jog ir BVP padidėjo keturis kartus, ir gyvenimo trukmė pailgėjo trimis su puse metų, ir vis daugiau piliečių dabar gyvena taip gerai, kaip dar niekada negyveno. Ypač sostinėje. To juk negalima bukai nuneigti.

Tiesa, vis dar pas mus skardena etnografinės raudos, esą žmonės čia turi dirbti už grašius, vergauti spekuliantams (verslui), nuo ryto iki vakaro lenkti nugarą.

O kas trukdo ištiesinti tą stuburą, nevergauti ir dirbti ne už grašius? Dirbkite už milijoną.

A-a-a, bet kompetencijų mažoka, CV rašote su klaidomis, be to, norisi laisvų dienų, ilgųjų savaitgalių, mamadienių ir ilgesnių atostogų. Tai gal čia jau jūsų, o ne visos šalies problema.

P. S. Nebuvo didesnių vergų už SSRS piliečius, tautų kalėjime lenkusius nugarą bolševikų partijai ir sovietų kariuomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Nesąmonės

Mano tėvas sovvietiniais laikais gaudavo 80 rublių per mėnesį,nors buvo inžinierius su aukštuoju. Tai pasityčiojimas iš žmogaus. Taip[ visą gyvenimą ir vergavo komuniagoms, taip nieko šviesaus ir nepamatė, nei užsienį kada buvo, nei prekių pilnose parduotuvėse kaip dabar lankėsi, nei normalių produktų galėjo nusipirkt, valgė kas papuolė po ranka, kas buvo., taip ir numirė. O dabar visi apsiėdę vaikšto, važinėja kur tik nori ir dar zaunija, skunžiasi, matai, blogai jiems. Ir dar tie š ū d ž i a i vatnikai kažką drįsta aiškinti. Patylėtų kukliai jau geriau.

Tik

Tik paskutinis idiotas gali aiškint, kad tarybmečiu buvo geriau. Žmonės žmonės, kas jūsų durrnoms galvoms pasidarė, gal jūs visai nuprotėjot. Tokiems aiškintojams turėtų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė už nesąmonių kalbėjimą arba bent jau baudos kaip už koloradkių nešiojimą ne tualete. Baikit jūs vieną kartą, akis prasikrapštykite, nuotraukas senas pasižiūrėkit, gal jos jums padės praregėti, durniiai jūs nelaimingi durniiai.

Žmogui

O tu tikrai žmogus, ne žmoga? Aš augau ir mokiausi TSRS laikais, dar ir padirbt kelis metus spėjau. Dirbau ir uždirbau. Mano tėvai taip pat dirbo ir uždirbo nevogdami - ką jau taip pavogs pedagogai? Dirbo sunkiai, per kelis etatus, miego sąskaita, užtat namą pasistatė be jokių bankų paskolų. Paskui atėjo "nepriklausomybė" (Gėda prisimint, kaip mes, durneliai, dėl jos per naktis prie bokštų budėjom!) - ir kaput! Darbovietės bankrutavo, darbų nebeliko, tuo pačiu ir stažo pensijai, nes keturiasdešimtmečiai pasidarė darbdaviams "per seni"... Ir galiu patikinti, kad mokėjimas rašyti be klaidų nūnai darbo neužtikrins, kaip tik atvirkščiai - beraščiai pageidaujami! O televizoriaus per visą sieną man niekad nereikėjo, retai žiūriu televizorių, man įdomiau skaityt. Šešiom kalbom. Ir subinė mano nenupenėta. Beje, patikėsi ar ne, bet aš ne tik partijoj, net komjaunime nebuvau, nors tais laikais tai buvo oi kaip nelengva... Sėkmės, žmoga, žmugum apsimetinėjant!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS