Perdozavimai: viskas gerai | Diena.lt

PERDOZAVIMAI: VISKAS GERAI

Nė vieno Seimo darbotvarkėje nebuvo skiriama tiek daug vietos narkotikams kaip dabartinio. Nesunku suvokti, kad narkotikų temą į Seimo veną suleido gyvenimo realybė, kurioje narkotikai randa vis daugiau vietos greta alkoholio.

Nežinia, kaip tai susiję su narkotinėmis temomis prisodrinta Seimo darbotvarke, bet žinomi parlamentarai „perdozuoja“.

Ypač stipraus narkotiko poveikį turi politinė įtaka. Didelė pagunda naudoti ją stipriomis koncentracijomis. Labai stiprus opiatas yra aukštas pareigas suteikiantis postas. Jis pakelia individo savivertę, gamina laimės hormonus, skatina pozityvų požiūrį, netgi pagerėja psichikos sveikata. Tik bėda – išsivysto priklausomybė.

Jei labai trokšti, bet tokio posto negauni, užklumpa krizės (lomkės): menkėja pasitikėjimas, apima nerimas, užvaldo beprasmybės pojūtis, dingsta akių spindesys, ima persekioti panikos priepuoliai.

Juk valdžios pakampėse stumdomos afigienai geros „dozės“ – afigieniški darbai, kaip sakė žemės ūkio ministro patarėjas, siūlydamas gerą postą kolegai valdininkui.

Nežinia, ar būtent jautėsi ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės asmeninė draugė ir tos draugės sutuoktinis, bet, A. Armonaitei tapus ministre, jie gavo koncentruotas dozes – aukštus postus. Kaip žinoma, sutuoktinis tapo A. Armonaitės pavaduotoju, o jo žmona po kurio laiko ėmė dirbti ministerijos kuruojamos bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ korporatyvinių reikalų direktore.

Trumpai „pavartojusi“ tą postą dėl kilusio triukšmo naujoji direktorė turėjo pasitraukti. Jos sutuoktinis viceministro postą „vartojo“ ilgiau, bet, kaip žinoma, irgi pasitraukė ir „sėdo ant postų dietos“. Alinantis badavimas. Tačiau gal laikinas. Juk valdžios pakampėse stumdomos afigienai geros „dozės“ – afigieniški darbai, kaip sakė žemės ūkio ministro patarėjas, siūlydamas gerą postą kolegai valdininkui.

Tačiau Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė nepradėti tyrimo dėl A. Armonaitės ir jos bičiulių, nes, pasak komisijos, trūksta faktinės informacijos. Aukštų postų „vartotojams“ tai geras sprendimas: „dozes“ galima didinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas.

Labai puikiai parašėtę Taip tai kova su vėjo malūnais .Labai .šis gyvenimo praeitas laikas įdėjo į pasamonę Kodėl? Taip yra mūsų kartos visuomenei mūsų vaikų,kuriu patirtis parodo realybę ,tiesą ir tą pati melą apue kurį kalbame šimtmečius .Tai tik mano nuomonė ir aš nieko nepakeisiu .tik galiu pakalbėti apie patirtus dalykus susijusius su mano gyvenimu ir tos nežinomos narkomanijos kurios prsmė man buvo nevisai aiški apčiuopuama bet kėlė susirūpunimą tik.tuomet kaip buvęs vyras man pasiūlė ,pirma sakė : kad myli ir jam nesvarbu su kuo aš iki pažinties su juo draugavau.po to pradėjo mane guosti kad tai tik mažas bandymas ir nuo vieno karto nieko nenuriks .ie tikrai kažko ypatingo nenutiko .Tik dovanos mano brangios aukso vėrinukai nuėjo pas platintojus .kurie mus mokino to.paties imtis ir dėl to jokios bėdos nebus bus gerai .Tai daug nekainuoja nes narkotikų yr įvairovė ir ant pečių turint galvą ,galima iš viso jaustis sveik ir nepatirti jokių didelių finansinių galimybių .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS