Pralaimėjimas sniego lygoje | Diena.lt

PRALAIMĖJIMAS SNIEGO LYGOJE

Kelių tvarkytojai pradėjo kovas sniego lygoje. Prieš kovų sezoną visoje šalyje buvo kalbama apie optimizmo suteikiančią kelininkų komandos komplektaciją ir gerą pasirengimą: nors darbuotojų trūksta, bet pavyksta nusipirkti vis daugiau mechanizmų – stumdymo, valymo, barstymo. Plius pilni sandėliai druskos iš Maroko.

Galėjo susidaryti įspūdis, kad žiemos kovoms pasiruošę kelininkai matuojasi lyderio marškinėlius. Pirmosios rungtynės įvyko lapkričio 23 d. Atrodė, kelininkai šį kartą gali laimėti. Ar bent išplėšti lygiąsias.

Mat aplinkybės kelininkams klostėsi labai palankiai. Meteorologai dar gerokai prieš rungtynių pradžią stebėtinai tiksliai informavo apie visus sniego atakos ypatumus. Jau prieš kelias dienas nurodė, kelintą valandą pradės intensyviau snigti. Apie tai, regis, žinojo net ir žaislinius automobilius ant kilimo stumdantys vaikai. Atsirado vilties, kad pirmos šiais metais kelininkų ir snygio rungtynės nevyks į vienus vartus.

Tačiau išaušus rytui ir artėjant vidurdieniui visi pamatė: kelininkai virš miestų, miestelių iškėlė baltą vėliavą. Sniego puolimas pasirodė išradingesnis už kelininkų gynybos derinius. Sniegas rodė iniciatyvą ir buvo nesuvaldomas. Kelininkai stebuklo nesukūrė. Gatves ištiko paralyžius. Kova buvo pralaimėta.

Kaip ir buvo galima tikėtis, po prakištų rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje kelininkai nurodė jau ne kartą girdėtas pralaimėjimo priežastis: kai intensyviai sninga – valyk nevalęs, nepravažiuosi.

Tačiau – reikėtų atkreipti dėmesį – sniego atakos buvo gana kuklios. Snigo maždaug (plius minus) pusę dienos. Tačiau vis tiek sniegas laimėjo.

Aišku, būtų geriau, jei snigtų pagal grafiką. Valandą tvarkingai pasninga. Tada atvažiuoja kelininkai. Išvalo. Tada vėl tvarkingai pasninga. Tada vėl išvalo. Tačiau gamta kažkodėl grafiko nesilaiko. Todėl, kai pradės pustyti, ramiai tūnokime namie. Tramdykime savo niurgzlią prigimtį. Gal per kitas rungtynes kelininkams seksis geriau.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

Gerai pastebėta. Kelininkai (kaip ir šiukšlininkai ar eletrikai su vandetiekininkais..:D) visada pilni ryžto ir gerų pažadų Tik mokėkit..:D) Ale-bet-tačiau jų užtenka tik iki pirmo forsmažor'o situacijos (prac. - force majeure..) - paskui prasideda va tokie ,,dideli intensyvumai" ir kitos pasakėlės..Viena gerai, kad Vaitkus tai ne Grubliauskas. Pas jį ant gerumo ir švelnumo teikėjų ar tiekėjų ažvilgiu niekas nepavažiuos:D) Gavo kaip reikiant ,,struškių" ir manau daugiau tikrai nenorės kad tep būtų:D) Puiku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS