Šalia kelio „karčiama“ | Diena.lt

ŠALIA KELIO „KARČIAMA“

Kas bendro tarp alkoholio ir pagerėjimo? Sveikata? Ne. Šeima? Irgi ne. Rezultatai darbe? Vargu vargu. Vien tiktai blogėjimas.

Tačiau alkoholis, pasirodo, gali būti ir tam tikro pagerėjimo priežastis. Taip atsitinka, kai vertinama iš ekonominės perspektyvos. Vienoje apžvalgoje, kurioje su nerimu konstatuojama, kad pastaruoju metu alkoholio vartojimas Lietuvoje mažėja, taip ir parašyta: „artimiausiu metu būtų sunku tikėtis esminio alkoholio vartojimo rodiklių pagerėjimo“, nes akcizai alkoholiui ir toliau didės.

Kažin kiek alkoholio vartojimo rodiklių pagerėjimui pakenks griežtesnės taisyklės, draudžiančios automobilyje vežti atidarytą alkoholio tarą. Tokiu būdu taikomasi atimti stikliuką iš lėbautųjų, kurie net ir automobilyje elgiasi kaip karčiamoje: geria, teiraujasi vairuotojo, ar tu mane gerbi. Jei gerbi, tai išgerk. Iki dugno. Arba sumano lenkti rankas, arba pabučiuoti. Toks keleivis – tikra bėda. Tačiau kas žino: gal pavyks išmušti karčiamą iš automobilio, bet ar įmanoma išmušti karčiamas iš tam tikrų keleivių? Tokios taisyklės ir įstatymai neveikia arba sugalvoti netinkamai.

Net ir Seimo nariai, turintys tokias taisykles kurti, kartais primena įsismarkavusią karčiamos publiką, kuri geria iki dugno ir čekiukų neprašo. Tik vyrai karčiamoje dažnai švaisto šeimos pinigus, o įsismaginę politikai – visuomenės.

Dažnai būna taip: kai vyrai karčiamoje prisidirba, sako: gana, einame lauk. Tą patį pasakė ir konservatorių lyderis, pasiūlęs skirstytis iš Seimo: prisidirbome, ir gana. Tačiau Seimas pasakė – dar padirbėkime.

Tiesa, čekiukų baliaus dalyviai negerino alkoholio vartojimo rodiklių, bent jau pagal turimus duomenis. Tik vienas Laisvės partijos lyderių iki paryčių kažką veikdavo gėjų karčiamoje „Soho“, bet vargu ar lenkė burnelę, nes, kaip žinoma, jo partija siekia sudaryti sąlygas žolytės vartojimo rodikliams pagerinti ir naujoviškoms karčiamoms steigti.

Sunku pas mus nutolti nuo karčiamos, nes jos Lietuvoje – visada šalia kelio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klpd.

joo, jie čia su ta atidaryta tara tai driokstelėjo..;D) Kaip pirdalu į balą..Bet ką daryt jeigu tikrų Lietuvos problemų nesinori spręsti o darbą seime reikia kažkaip imituoti? Aš čia turiu galvoj tuos kurie buvo šio idiotiško projekto siūlytojai. Nors ir likusieji nebuvo geresni - ,,svarstė" ir patvirtino..:D) Mano nuomone, kuo toliau tuo labjau lendama prie žmogaus asmeninio gyvenimo, asmeninės edrvės, veiksmų ir mastymo laisvės. Ne su tikslu kad jam būt pačiam geriau, smagiau, o su tikslu kuo daugiau apribot, išdresiruot kaip gyvulį. O kuo toks veiksmas ,,kvepia"?Ar tik ne Šiaurės Korėja, kur net visų be išimties šukuosenų tipas yra griežtai reglamentuotas?:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS