Slaptieji samčiai | Diena.lt

SLAPTIEJI SAMČIAI

Kaip žinoma, yra samčiai su skylutėmis ir be skylučių. Skylutes samčiuose praduria mokesčių inspekcija, kad tam tikra dalis šaltibarščių nuvarvėtų į biudžeto puodą.

Kam nėra tekę girdėti skundų, kad inspekcija samčiuose padaro ne skylutes, bet pragręžia skyles. Kol žmogus prineša samtį prie burnos, šaltibarščių jame lieka nedaug.

Darosi pikta. Tada iš nepragręžtų stiklinių galima išgerti kontrabandinės degtinės ir plūsti valdžią – smaugikai, nejautrūs, savanaudiški ir t. t.

Diskretiškesnis rinkėjas, išgirdęs tokias kalbas, raukosi ir dūsauja: baikime burnoti, daugiau pozityvumo, pilietiškumo, tikėjimo, kad gyvename teisingoje valstybėje. Deja, šaltibarščiais aplaistytoje užstalėje jo niekas neklauso. Netgi pagrasina į veido sritį nukreiptais smūgiais ir tos veido srities deformacijomis.

Apskritai, kam kalbėti apie sąžinę: sąžinės batai mums dar per dideli, todėl greitai nusmunka, o samčiais naudotis esame įgudę.

O jei dar ant šaltibarščiais aplaistyto stalo užšoka celofaninis liežuvis, aistros įsiplieskia it ugnis, kai svyla celofano gabalas.

Jei Lietuvą įsivaizduosime kaip užstalę, pastaruoju metu šaltibarščiais aplaistytas stalas pailgėjo, o pozityviai, tvarkingai ir optimistiškai padengtas balta staltiese sutrumpėjo, nes vėl sutvirtėjo įsitikinimas, kad skylėti samčiai – vieniems, o kitiems – specialaus naudojimo (skylių neturintys), kuriais galima semti benziną, internetą, kanceliarines prekes ir pan.

Negana to, paaiškėjo, kad slapto samčio galimybes plačiais mostais išbandė net ir pagrindinė skylučių mokesčių samčiuose badytoja – konservatorių mokesčių pertvarkos strategė G. Skaistė. Samčiu be skylučių ji gausiai sėmė net ir degalus, nors buvo praradusi teisę vairuoti.

Juk žadėjo, kad naujame mokesčių samtyje skylutes badys socialiai jautriai. „Sąžiningas mokestinės naštos paskirstymas yra mūsų prioritetas“, – tvirtino ji neseniai publikuotame interviu. Celofaniniai pažadai? Jums skylutės, o mums – samčiai. Ir vėl tas gyvulių ūkis.

Apskritai, kam kalbėti apie sąžinę: sąžinės batai mums dar per dideli, todėl greitai nusmunka, o samčiais naudotis esame įgudę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nu

paskaičius, tokia ir nuomonė , kuo pats kvepia, tuo kitus tepa.

Matas

Celofaninis liežuvis - kas tai - aluzija į A. Kandrotą - Celofaną?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS